Foci

Manchesterbe hívják Lionel Messit

Lionel Messi (lionel messi, )
Lionel Messi (lionel messi, )

Yaya Touré és Sergio Agüero nem zárkózna el a gondolattól, hogy egyszer Lionel Messi is a Manchester City labdarúgócsapatát erősítse.

Gyakorlatilag nem telik el úgy átigazolási időszak, hogy ne röppennének fel olyan pletykák, mely szerint Lionel Messi elvágyódik Barcelonából. Nincs ez másképp most sem, a szóbeszédnek pedig megágyazott az a történet, hogy az argentin klasszis az előző héten nyilvánosan összeszólalkozott a klub alelnökével, Javier Fausszal, mondván utóbbi „semmit nem tud a futballról”.

A sérüléséből január elején visszatérő Messinek az angol sajtó már talált is egy leheteséges új csapatot, méghozzá a Manchester Cityt. Azt az együttest, amellyel a Barcelona találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

„Ha Messi el tud jönni Barcelonából akkor igen, örülnék neki, ha nálunk kötne ki” – mondta Yaya Touré, az iparvárosiak egyik alapembere.

Az argentin válogatott Messi oldalán játszó Sergio Agüero is repesne a boldogságtól, ha honfitársa a Cityben kötne ki „Igen, jöjjön a City-be. Akkor nem csak a válogatottban, hanem klub szinten is együtt játszanánk! A City megvehetné.”


Lionel Messi jelenleg a visszatérésre, majd a City elleni BL-nyolcaddöntőre készül
Fotó: AFP

“Messi szereti a katalán klubot, itt nőtt fel és ez sokat jelent számára. Nincs gond Leo és a klub vezetősége között, Sandro Rosell elnök is a támogatásáról biztosította. Nagyra értékeljük az ilyen jellegű gesztusokat a Barcától” – mondta a játékos apja, Jorge Messi, aki minden bizonnyal ezzel a nyilatkozatával próbálta eloszlatni pletykákat.

A szintén argentin Pablo Zabaleta ugyanakkor érdekeseket mondott: „Sokat kérdez a City-ről, gyakran beszélünk a csapatról”.

A 120 millió eurós kivásárlási árral bíró Messi szerződése 2018. június 30-ig szól Barcelonában és egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy elhagyná a katalán fővárost. A legjobban fizetett sportolók listáján is az előkelő tízedik helyet foglalja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik