Foci

2013 legdurvább szabálytalanságai

Massadio Haidara (massadio haidara)
Massadio Haidara (massadio haidara)

Mint egy-egy szép csel vagy gól, úgy a szabálytalanságok is részei a labdarúgásnak. Mi a legkeményebb belépőkből szemezgettünk, de a nyílt törésektől most mindenkit megkímélünk.

Nem kell messzire menni ahhoz, ha kőkemény belépőket akarunk látni, az OTP Bank Ligában is vannak szép számmal. Ilyen volt Marek Strestik megmozdulása is, aki a Ferencváros ellen 1-0-ra megnyert, ezzel a bajnoki címet bebiztosító mérkőzés 80. percében csúszott rá Leonardo lábára. A brazil szélsőnek eltört a szárkapocscsontja, csak november közepén térhetett vissza a pályára. Strestiket öt hónapra tiltották el, igaz büntetésébe belelógott a nyár is.

Shane Smeltz, új-zélandi válogatott labdarúgó az Új-Kaledónia ellen 2-1-re megnyert vb-selejtezőben járt pórul. A márciusi mérkőzés hajrájában Smeltz próbálta meg fejjel megjátszani a labdát, amikor ellenfele az arcába rúgott. A csatár vérző fejjel terült egy gyepen, később több öltéssel kellett összevarrni a homlokán éktelenkedő sebet. Strebre Delovski játékvezető nem látott szabálytalanságot…

Angliában „utolsó vérig” játsszák a focit, így természetesen a már-már túlzóan kemény szerelések sem ritkák. Callum McManaman, a Wigan focistája a kelleténél jóval továbbment, márciusban ugyanis nyújtott lábbal taposott bele ellenfele, Massadio Haidara térdébe – még csak sárgát sem kapott. A szigetországban az eset kiverte a biztosítékot, napokig cikkeztek a szabálytalanságról.

Ismét Magyarország, ezúttal egy szeptemberi bajnoki. Az újonc Puskás Akadémia fogadta a DVTK-t és kapott ki 2-0-ra úgy, hogy a 29. perctől kezdve szimpla, majd a hajrában már kettős emberhátrányban játszottak. Az első piros lapot Mamadou Wagué kapta, a védő ugyanis méterekről csúszott rá nyújtott lábbal Elek Ákos lábára. A középpályást le is kellett cserélni, ám szerencséjére megúszta komolyabb sérülés nélkül.

Vannak, akik a felkészülési meccseken sem kímélik ellenfelüket, közéjük tartozik Miku, a Getafe játékosa. Még júliusban, egy Feyenoord elleni barátságos mérkőzésen történt, hogy egy labdáért való küzdelem során a spanyol együttes támadója rátaposott ellenfele, a mindössze 19 esztendős Joey Sleegers térdére. A fiatal focista két hónapot hagyott ki a belépő miatt, Miku közben pedig már Katarban játszik.

Kimaradt volna valami? Ne habozz! Írd meg nekünk kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik