Foci

„A magyar focistánál nincs légy szíves”

pintér attila (pintér attila, )
pintér attila (pintér attila, )

Urbán Flórián, Gellei Imre és Vanczák Vilmos is örül neki, hogy Pintér Attila lett a fociválogatott kapitánya.

Ahogyan arról írtunk, általános elképedésre a korábban a Ferencvárost, az előző szezonban pedig a Győri ETO-t bajnoki címig vezető Pintér Attilát nevezték ki a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának. Sokan sokféle véleményt formáltak már meg ezzel kapcsolatban, legutóbb Urbán Flórián kért szót az ügyben.

„Az aranyos bácsik kora leáldozott már, fiatalember kell, aki azt a bizonyost is ki tudja verni a játékosokból. A válogatotthoz nem pszichológus kell, nem is hittérítő, hanem hajcsár. A mimózalelkűek takarodjanak a válogatottól. Az, hogy egy topedzőt idehozunk, aki elkezd okoskodni, és azt mondja a magyar játékosoknak, hogy fáradj arrébb, és légy szíves, tolódj egy kicsit, erre nincs idő. A magyar játékosnál nincs légy szíves. Takarodjál oda, mert levágom a fejed. Így kell beszélni velük, legalábbis így gondolom. Pintér Attila erre maximálisan alkalmas, lehet, hogy a személye megosztó a közvéleménynek, de én üdvözlöm a döntést” – mondta a korábbi 40-szeres válogatott Urbán a HírTV Stopper című adásában.


Urbán Flórián most sem kertelt
Fotó: MTI

A korábbi szövetségi kapitány, Gellei Imre, illetve a nemzeti csapat védője, Vanczák Vilmos örül neki, hogy Pintér lett a szövetségi kapitány.

„Az én értékítéletem szerint ő topedző, hatalmas küzdeni tudás jellemezte játékosként, edzőként pedig kétszeres bajnok, valamint, kupagyőztes, mi kell még?” – vélekedett Gellei.

Pintér Attila megbízatása 2016-ig szól, a cél pedig egyértelmű: ki kell jutni az Európa-bajnokságra. A franciaországi kontinenstornára már 24 együttes jut ki a korábbi 16 helyett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik