Foci

Ribéry a legjobb a kicker szerint

Franck Ribéry (franck ribéry, )
Franck Ribéry (franck ribéry, )

Franck Ribéryt választotta az év emberének a kicker című német futballmagazin, amelyben a francia támadó kijelentette: ameddig csak lehet, a Bayern Münchenben maradna.

A 2006-ban vb-ezüstérmes Ribéry az elmúlt szezonban mindent megnyert, amit lehetett, azaz a német bajnokságban és kupában, illetve a Bajnokok Ligájában és a klubvilágbajnokságon is első lett a bajorokkal. A lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy számára Európában csak a Bayern München létezik.

A pályafutása lehetséges befejezését illetően az Egyesült Államokat, illetve az Egyesült Arab Emírségeket említette, de mint mondta, ez olyasvalami, amire “valóban csak a végén” kerülhet sor, és ami “nem lesz összehasonlítható a Bayern Münchennél eltöltött évekkel”. Játékospályafutása végeztével – tette hozzá – edzőként dolgozna fiatalok mellett.

Ezt a szavazást ő nyerte
Fotó: AFP

A 30 éves szélső egyelőre a “pillanatot ízlelgeti”, de tisztában van azzal, hogy nem mindig fog a jelenlegi színvonalon játszani.

“Néhány év múlva nem tudok majd így futballozni, de igyekszem a lehető legjobban késleltetni a pillanatot, amikor ez bekövetkezik” – mondta.

Arra a felvetésre, hogy a Michel Platini és Zinédine Zidane fémjelezte klub tagjának érzi-e már magát, úgy reagált, hogy nem tudja, az elért eredményei alapján talán igen, bár a válogatottal azért még hiányzik neki egy cím.

“Platini és Zidane nagy játékosok voltak. Zidane-nal futballoztam is együtt, ezért tudom, milyen mérhetetlenül fontos szerepet töltött be a csapatban” – fogalmazott, majd hozzáfűzte: “Boldog vagyok, hogy ennyit elértem. Ha azt nézem, honnan jöttem és hol tartok most, csak elégedett lehetek. Senki nem hitte volna, hogy ez lehetséges.”

Ribéry, aki 2008-ban már kiérdemelte a kicker elismerését  bekerült a FIFA-Aranylabda várományosai közé – Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval együtt -, emellett hazájában az év labdarúgójává választották, csakúgy, mint játékostársai a Bundesligában, továbbá ő volt a legjobb a vasárnap a Bayern München győzelmével zárult klubvilágbajnokságon is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik