Foci

Nincs meglepetés, a Bayern a klubvilágbajnok

bayern münchen (bayern münchen, )
bayern münchen (bayern münchen, )

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München nyerte a labdarúgó-klubvilágbajnokságot: a német együttes a szombati fináléban esélyeshez méltóan 2-0-ra győzött a házigazda Raja Casablanca ellen.

Az idén triplázó, tehát a Bajnokok Ligáját, a Bundesligát és a Német Kupát is elhódító bajor együttes számított a torna fő esélyesének és eddig minden akadályt ennek megfelelően vettek. Végül a fináléban sem kellett megizzadniuk, Dante ugyanis már a 7. percben előnyhöz juttatta a németeket.


Simán nyerték a döntőt
Fotó: AFP

A folytatásban lendületben maradtak a piros-fehérek, így Thiago is bevette a marokkói együttes kapuját. A megnyugtató előny tudatában a Bayer München visszavett a tempóból, a második félidőben így nem is történt a semmi, a BL-győztes ráült az eredményre és tartotta a 2-0-t.

A Bayern 1976 és 2001 után hódította el újra a trófeát, Josep Guardiola vezetőedző pedig szintén harmadik alkalommal diadalmaskodott, korábbi két sikerét még a Barcelonával érte el. Győzelmével a német klub ötmillió dollárral (körülbelül 1,1 milliárd forinttal) is gazdagodott.

A sorozat bronzérmét a brazil Atlético Mineiro szerezte meg.

Eredmények – klubvilágbajnokság, döntő

Bayern München (német)-Raja Casablanca (marokkói) 2-0 (2-0)
gól: Dante (7.), Thiago (22.)

A 3. helyért:
Atlético Mineiro (brazil)-Kuangcsou Evergrande (kínai) 3-2 (2-2)
gól: Tardelli (2.), Ronaldinho (45+1.), Luan (90+2.), illetve Muriqui (9.), Conca (15., 11-esből)
kiállítva: Ronaldinho (87.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik