Foci

Pintér Attila már az Eb-döntőről álmodik

Az új szövetségi kapitány széthúzás helyett összetartást remél a szakmában és ezért tenni is fog annak érdekében, hogy kijusson a csapat a 2016-os kontinenstalálkozóra. A célmeghatározás után szúrt egy mélyvénást a külföldi kollégáknak is: "Nem annak kell hinni, aki idejön és csak ugódeszkának használja Magyarországot" - jelentette ki. Első gondolatok Pintértől.

Pintér Attila a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya – jelentette be Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján. A 47 éves edző megbízatása 2016-ig szól. Pályaedzőjét (Farkas József) és erőnléti edzőjét (Holanek Zoltán) is Győrből hozza magával.

“Nagy felelősség, de eredményes szeretnék lenni” – jelentette ki székfoglaló beszédében Pintér Attila, aki fegyelmezett játékosokra számít a nemzeti csapatban. – “Az edzőknek és a vezetőknek is nagy áldozatokat kell hozni ahhoz, hogy a magyar labdarúgás újra sikeres legyen. Minden mérkőzésen győzni szeretnék, és azt akarom, hogy a csapatom minden találkozót követően emelt fővel jöhessen le a pályáról. A játékosoknak át kell érezniük, hogy milyen fantasztikus szurkolótábor áll mögöttük, ezek a drukkerek megérdemlik, hogy ne csak részsikereknek örüljenek, hanem annak, hogy például kijussunk az Európa-bajnokságra. Úgy gondolom, a magyar labdarúgásban rendelkezünk olyan játékosokkal, hogy ezt meg tudjuk valósítani.”

Fotó: MTI

Pintér hangsúlyozta: a magyar futball, így a válogatott is csak abban az esetben lehet sikeres, ha mindenki összefog, “egy irányba húz”. “Azzal, hogy magyar szövetségi kapitányt választott a szövetség, nagy a felelősség a magyar edzőkön. Le fogok ülni a kollégákkal, hogy megkapjuk a szükséges támogatást. Az egyik legnagyobb probléma az, hogy becsaptuk egymást. Állandó széthúzás volt jellemző a sportágra, például az edzők között, ezt is meg kell szüntetni. Bizonyítsuk be közösen, hogy nem annak kell hinni, aki idejön és a magyar futballt csak ugródeszkának használja” – tette hozzá.

Pintér visszanyúlna a 80-as években bevált Mezey korszakhoz, a központosított felkészüléshez. Állandó összetartásokat szeretne legalább a Magyarországon futballozó játékosok számára. Első lépésben egy 4-5 napos összetartást tervez, bővebb kerettel, ahol már a taktikát is gyakorolni tudják, majd a tervei között szerepel, hogy kéthetente elkérje egy-egy napra az itthon szereplő, keretnél számításba vett játékosokat, akár a regenerációra szánt hétfői napon. Hogy ehhez mit szólnak majd a klubedzők az majd elválik…

A keret összetételét illetően úgy fogalmazott, fontos, hogy a külföldi klubokban játszó játékosok ne csak “nyaralni” járjanak haza. “Tőlük is több kell. Harapós válogatottat akarok. Ne arra gondoljanak a játékosok, hogy mennyi lesz közötte. Nem a kor számít majd a keret kihirdetésekor, és nem is az, hogy valaki itthon játszik vagy külföldön. Bővebb keretben gondolkodunk. A mag természetesen az előző keretre fog épülni, de lesznek azért újak is” – jelentette ki a kapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik