Foci

Újra török ellenfél vár a Juventusra

europa-liga-trofea(1)(430x286)(2).jpg (európa liga trófea, )
europa-liga-trofea(1)(430x286)(2).jpg (európa liga trófea, )

Pénteken, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában kisorsolták az Európa Liga legjobb 32 közti párharcait. A Juventus a Trabzonsporral került össze, Gulácsi Péterék az Ajaxszal, Köteles Lászlóék az Anzsi Mahacskalával mérkőznek meg.

A Bajnokok Ligáját követően az Európa Ligában is sorsoltak pénteken, a legjobb 32 között a 12 csoportgyőztes mellett a négy legjobb BL-kieső számított kiemeltnek – a Juventus például nem. 19 különböző országból érkeztek a csapatok a másodikszámú európai kupasorozat egyenes kieséses szakaszához.

Elsőre a Dnyipro nevét húzta ki Ciro Ferrara, a Napoli, a Juventus és az olasz válogatott legendája, az ukránok ellenfele pedig az angol Tottenham Hotspur lesz. Érdekesség, hogy előbbi párharcra már nem a portugál André Villas-Boas készíti fel a londoniakat, mivel hétfőn menesztették.


Ciro Ferrara segédkezett a sorsolásnál
Fotó: AFP

Ami a BL-ből kiesett csapatokat illeti, az olasz Napoli és Juventus a walesi Swansea-t és a török Trabzonsport, az ukrán Shakthar Donyeck a cseh Viktorija Plzent, a holland Ajax a Gulácsi Pétert foglalkoztató Red Bull Salzburgot, a svájci Basel Paulo Sousa együttesét, az izraeli Maccabi Tel-Avivot, a portugál Porto és Benfica a német Eintracht Frankfurtot, valamint a görög PAOK-ot kapta.

Köteles László klubja, a belga KRC Genk az orosz Anzsi Mahacskalával került össze.

Érdekesség, hogy amennyiben a Juventus, illetve a dán Esbjerggel meccselő Fiorentina továbbjut, akkor a nyolcaddöntőben összekerülhet a két olasz rivális. Gulácsiék a Maccabi/Basel párharc győztesét kaphatják, míg Kötelesék a cseh Liberecet, vagy a holland AZ Alkmaart.

A párosítások

Dnyipro (ukrán)–Tottenham (angol)
Betis (spanyol)–Rubin Kazany (orosz)
Swansea (angol)–Napoli (olasz)
Juventus (olasz)–Trabzonspor (török)
Maribor (szlovén)–Sevilla (spanyol)
Plzen (cseh)–Sahtar Doneck (ukrán)
Odessza (ukrán)–Lyon (francia)
Lazio (olasz)–Ludogorec (bolgár)
Esbjerg (dán)–Fiorentina (olasz)
Ajax (holland)–Salzburg (osztrák)
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Basel (svájci)
Porto (portugál)–Eintracht Frankfurt (német)
Anzsi Mahacskala (orosz)–Genk (belga)
Dinamo Kijev (ukrán)–Valencia (spanyol)
PAOK (görög)–Benfica (portugál)
Liberec (cseh)–AZ (holland)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik