Foci

Szalaiék a Madriddal, a Barca a Cityvel játszik

bajnokok-ligaja-trofea(960x640)(1).jpg (bajnokok ligája trófea)
bajnokok-ligaja-trofea(960x640)(1).jpg (bajnokok ligája trófea)

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában sorsolták ki a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosításait. Szalai Ádámra és a Schalke 04-re a Real Madrid, a címvédő Bayern Münchenre az Arsenal, az FC Barcelonára pedig a Manchester City vár.

A múlt héten derül kit, hogy melyik 16 csapat kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. Már a csoportküzdelmek során akadtak meglepetések, ezek közül a legnagyobb mindenképpen az olasz bajnok Juventus kipottyanása, de feltehetően a Shakthar Donyeck, a Benfica, a Porto, a Napoli vagy épp az Ajax sem az Európa Ligáról álmodott. Nem beszélve a CSZKA Moszkváról, amely kvartettje utolsó helyén végzett és búcsúzott a nemzetközi kupaporondtól.

Hétfőn, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában már a nyolcaddöntő párosításainak kisorsolására került sor. Az együtteseket két csoportra bontottak: a csoportgyőztesekére, illetve a második helyen továbbjutókéra. Alapvető szabály, hogy a legjobb 16 között nem találkozhat két azonos nemzetiségű alakulat, illetve olyanaok sem, akik már találkoztak a csoportkörben. A párharcokat a kiemeltek idegenben kezdik.


Luis Figo jó kis párosításokhoz asszisztált
Fotó: AFP

A sorsolásban segített a portugálok korábbi klasszisa, Luis Figo segédkezett. Rögvest az első párosítás ütősre sikeredett, mivel a Barcelona a Manchester Cityt kapta ellenfeléül. Rögvest ezt követően a másik manchesteri együttest, a Unitedet is kihúzták, ők Megyeri Balázs klubjával, az Olympiakosz Pireusszal kerültek össze. A Bayer Leverkusen és a Paris Saint-Germain összecsapása is érdekesnek ígérkezik.

Szalai Ádámra és a Schalke 04-re bivalyerős meccsek várnak, ugyanis megkapták a Real Madridot. A magyar válogatott támadó korábban épp a spanyol csapat akadémiáján pallérozódott. A Chelsea a török Galatasaray, az előző döntős Borussia Dortmund pedig a Zenit Szentpétervár ellen lép pályára.

A címvédő Bayern Münchenre is komoly erőpróba vár, az angol bajnokságban listavezető Arsenal lesz az ellenfele a nyolcaddöntőben.

A nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 18-19-én és február 25-26-án, a visszavágókat pedig március 11-12-én és március 18-19-én rendezik. A sorozat döntőjére május 24-én, Lisszabonban kerül sor.

Párosítások a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében

Manchester City (angol) – FC Barcelona (spanyol)
Olympiakosz Pireusz (görög) – Manchester United (angol) 
AC Milan (olasz) – Atlético Madrid (spanyol)
Bayer Leverkusen (német) – Paris Saint-Germain (francia)
Galatasaray (török) – Chelsea (angol)
Schalke 04 (német) – Real Madrid (spanyol) 
Zenit Szentpétervár (orosz) – Borussia Dortmund (német)
Arsenal (angol) – Bayern München (német)

A kalapok:

Csoportgyőztesek: Manchester United (angol), Real Madrid (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), Bayern München (német), Chelsea (angol), Borussia Dortmund (német), Atlético Madrid (spanyol), Barcelona (spanyol).

Csoportmásodikak: Bayer Leverkusen (német), Galatasaray (török), Olympiakosz (görög), Manchester City (angol), Schalke 04 (német), Arsenal (angol), Zenit Szentpétervár (orosz), AC Milan (olasz).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik