Foci

A Tottenham edzőjét kiáltották ki bűnbaknak

André Villas-Boas (andré villas-boas, )
André Villas-Boas (andré villas-boas, )

Hétfőn menesztették állásából André Villas-Boast, a Tottenham labdarúgócsapatának menedzserét.

Valami nem stimmel a Tottenham Hotspurrel manapság. Igaz, hogy a londoni együttesből világrekord összegért távozott Gareth Bale, aki a csapat húzóembere volt, de André Villas-Boas menedzser 110 millió fontot költhetett el a gárda megerősítésére.

Ehhez képest döcög a szekér rendesen, 16 fordulót követően csak a hetedik a csapat, ám nem is ez az igazán fájó a szurkolóknak, hanem az, hogy a Manchester City elleni 6-0-s zakó után vasárnap a Liverpooltól 5-0-ra elszenvedett vereség alkalmával is teljesen kilátástalanul játszott a Spurs – és ez már sokadszor fordul elő velük. A legutóbbi hét bajnokijából mindössze kettőt tudott megnyerni a fővárosi alakulat, többen is Villas-Boas fejét követelik, vasárnap este még az is elterjedt a szigetországi médiában, hogy menesztették, de a hivatalos megerősítésig hétfőig kellett várni, amikor a klub a honlapján közölte, hogy megvált a szakembertől.


André Villas-Boas hamarosan már csak a lelátóról nézheti a Tottenhamet
Fotó: DPPI

„A döntés nem az én kezemben van, de az biztos, hogy nem mondok le. Nem vagyok olyan típus. Az egyetlen, amit tehetek, hogy maximálisan koncentrálok a munkámra és megpróbálok eredményeket felmutatni” – mondta még vasárnap a fiatal portugál szakember, akit ebben a szezonban már nem először, de úgy fest utoljára  fütyültek ki a White Hart Lane-ne.

Angliában arra lehet tippelni, hogy Fabio Capello, Michael Laudrup, Guus Hiddink vagy Glenn Hoddle lesz Villas-Boas utódja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik