Foci

Puyol a visszavonuláson gondolkodik

carles puyol (carles puyol, )
carles puyol (carles puyol, )

Az FC Barcelona labdarúgócsapatának védője a szezon végén akaszthatja szögre a stoplist.

Éveken keresztül elképzelhetetlen lett volna a Barcelona összeállítása a csapatkapitány, Carles Puyol nélkül. A 35 esztendős, torzonborz hajáról is ismert játékos az utóbbi időben elég sokat bajlódott sérüléssel, az előző bajnokságban 13, a mostaniban pedig össz-vissz három meccsen lépett pályára, a Villarreal elleni, szombati összecsapást is a kispadról nézte csak végig. A rutinos védő kálváriája 2012-ben kezdődött, amikor májusban térdműtéten esett át és az általa elvárt erőnléti állapotot azóta sem nyerte vissza.


Carles Puyol ebben a szezonban 270 percet volt pályán bajnokin
Fotó: AFP

Puyol épp ezért gondolkodóba esett és ugyan korábban többször is hangoztatta, hogy 40 éves koráig a pályán szeretne lenni, az El Mundo Deportivo vasárnap egy olyan cikket jelentett meg saját információkra hivatkozva, melyek szerint az sincs kizárva, hogy a spanyol világ- és Európa-bajnok elhagyhatja a Barcelonát, sőt, az sem, hogy visszavonul a szezon végén. A cikk szerint az előttünk álló hónapokban dönt majd Puyol a jövőjéről és az sem kizárt, hogy a folytatja ugyan, de az Egyesült Államokban.

Carles Puyol 1999 óta játszik a Barcelonában, a többi közt hat bajnoki címet és három Bajnokok Ligája-trófeát nyert az együttessel. A 100-szoros válogatott labdarúgó előbb Eb-t, majd vb-t nyert a spanyolokkal, de a 2012-es kontinenstornát a már említett térdműtéte miatt ki kellett hagynia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik