Foci

Egy félidőt focizott, de így is nyert a Chelsea

chelsea (chelsea)
chelsea (chelsea)

A londoni focicsapat hazai környezetben nyert 2-1-re az angol labdarúgó-bajnokságban, így feljött a tabella második helyére.

Azáltal, hogy a Manchester City legyőzte a listavezető Arsenalt kora délután nagy lehetőséghez jutott a Chelsea, José Mourinho fiai ugyanis egy Crystal Palace elleni győzelemmel a tabella második helyére ugorhattak volna, ráadásul csak két pont lett volna a hátrányuk az Ágyúsok mögött. Ennek megfelelően a Kékek rendesen bekezdtek és ugyan Fernando Torres vezető góljára Marouane Chamakh révén válaszoltak a vendégek, Ramires góljával a hazaiak vezettek 2-1-re a szünetben.

A második felvonásban átengedte a terepet ellenfelének a Chelsea, de a hazai kontrákban rendre ott volt a gólveszély. Nagy helyzeteket dolgozott és hagyott ki a Crystal Palace, a hazaiak így kihúzták a lefújásig és már a másodikak a tabellán.


Fernando Torres góllal jelentkezett
Fotó: AFP

Az Everton továbbra is remekel, a liverpooliak ezúttal a Fulhamet küldték haza egy 4-1-gyel, így továbbra is ott loholnak az éllovasok nyakában. Olyannyira, hogy feljöttek a negyedik helyre, ráadásul a városi rivális Liverpool elég, igaz a Vörösök még játszanak a fordulóban.

Gera Zoltán ezúttal a kispadon ragadt a Cardiffban 1-0-s vereséget szenvedő West Bromwich Albionban. A Newcastle United a Southamptonnal, a West Ham United pedig a Sunderlanddel játszott döntetlent.

Eredmények – Premier League, 16. forduló

Chelsea – Crystal Palace 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Torres (16.), Ramires (35.) illetve Chamakh (29.)

Cardiff City – West Bromwich Albion 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Whittingham (65.)

Everton – Fulham 4-1 (1-0)
Gólszerzők: Osman (18.), Coleman (73.), Barry (84.), Mirallas (90+1.) illetve Berbatov (67. – 11-esből)

Newcastle United – Southampton 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Gouffran (27.) illetve Rodriguez (65.)

West Ham United – Sunderland 0-0

Hull City – Stoke 0-0

Videó – Így nyert a Chelsea:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik