Foci

Matthäus is pontozza majd Szász Kittit

freestyle foci (freestyle foci, szász kitti, kovács péter, karászi roland)
freestyle foci (freestyle foci, szász kitti, kovács péter, karászi roland)

Magyar világbajnokokkal a mezőnyben rendezik meg december 18-19-én a Freestyle Foci-Eb-t Budapesten. Világsztár a zsűriben, pénzdíj a győzteseknek: buli lesz a belvárosban.

Az Ötkert nevű belvárosi étteremben/romkocsmában/szórakozóhelyen lesz az Eb december 18-án (ekkor a selejtezőket rendezik) és december 19-én. A freestyle foci olyan, mint a profi boksz, több szervezet működik, és így többfajta világbajnoki és Európa-bajnoki címet is lehet szerezni.

Nos, a jövő heti rendezvény az európai szervezet hivatalosa kontinensviadala lesz, amelyet a Magyar Labdarúgó Szövetség is támogat, a szervezet részéről Hrutka János felügyeli ezt a szakágat, aki a pénteki sajtótájékoztatón büszkén is jelezte, hogy ez az Eb elég korán megérkezett Magyarországra, ahhoz képest, hogy most kezdtek el a szövetségben komolyabban foglalkozni vele.

A szervezésben döntő szerepet kapott Kovács Péter Petike, ő is világbajnok jelenleg, csakúgy, mint a sportág legismertebb hazai szereplője, Szász Kitti.

Az előzetes várakozásokat felülmúlta a nevezések száma: majdnem 100-an érkeznek a tornára, 21 országból. Nyolc női versenyző küzd majd (Kitti mellett még egy magyar lány), a többiek fiúk, akik között 15 magyar próbálkozik majd.

Kovács Péter elmondta, hogy a fiúk között 10-15 olyan versenyző lesz jelen az Eb-n, akik közül bárki esélyes lehet a végső címre, nívós lesz tehát a torna.

Ezt támasztja alá a zsűri összetétele is. A szakmailag is topon lévő tagok között három korábbi világ- vagy Európa-bajnok mellett ott lesz a sportág egyik legjelentősebb szaktekintélye, ő Dél-Afrikából utazik Budapestre. De lesz egy „külsős” is, nevezetesen Lothar Matthäus. A német világsztár „feladata”, hogy kicsit eladhatóbbá tegye az eseményt.

Az Eb-re bárki bemehet, ingyenes lesz, de 3-400 embernél több nem fér majd el a ring környékén. Aki viszont ott lesz, nagy buli részese lehet, hiszen a gyakorlatok alatt egy szakavatott dj biztosítja majd a zenét.

A magyarok legnagyobb reménységei, így Szász Kitti, Kovács Péter és a szintén világszinten komoly eredményeket elérő Karászi Roland „Rocco” is indul. Utóbbi két klasszisunk párosban is – merthogy lesz ilyen versenyszám is, szintén először a verseny történetében, Kovács ötlete nyomán.

Videó – Szász Kitti és a francia Melody Donchet tavalyi vb-döntője:

Videó – Karászi Roland, Rocco 2011-es bemutatkozója:

Videó – így trükközik Petike:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik