Foci

Király Gábor: újabb két év Münchenben

kiraly-gabor(1)(960x640)(3).jpg (király gábor, )
kiraly-gabor(1)(960x640)(3).jpg (király gábor, )

Az 1860 München vezetése egy hónapja jelezte már Király Gábornak, szeretnék meghosszabbítani 2014 nyarán lejáró szerződését. A 37 éves kapus csütörtökön írta alá az új, 1+1 évvel meghosszabbított, azaz optimális esetben 2016 nyaráig szóló kontraktusát.

Király Gábor remek teljesítményt nyújt a német labdarúgó másodosztályban. A 37 éves magyar válogatott rekordert választották a tavalyi szezon legjobb kapusának a Bundesliga 2-ben, és az idei szezonban is magabiztosan védi az oroszlánok hálóját.

Florian Hinterberger,az 1860 München sportigazgatója a kékek kulcsfontosságú játékosának nevezte Király Gábort.

“Az elmúlt évek bizonyították, hogy Király Gábor pontosan tudja, mi kell a csapatnak, a pályán és a pályán kívül is példamutatóan viselkedik, nem hiába ő lett az elmúlt szezon legjobb kapusa a ligában. Szenvedélyesen szereti a labdarúgást, igazi oroszlán” – elemezte a kapust a sportigazgató.


Király Gábor (a képen), mellett Dárdai Pál, Hajnal Tamás és Huszti Szabolcs. Ők azok, akik jó hírát viszik a magyar labdarúgásnak.
Fotó: AFP

“Nagy megtiszteltetés, hogy 37 évesen az 1860 München szolgálatában maradhatok további két évre, és elégedett a klub velem. Arra ösztönöz, hogy a folytatásban is keményen dolgozzak, hiszen nem a kor számít, hanem a teljesítmény. Addig, amíg elkerülnek a komolyabb sérülések és továbbra is motivált maradok, nem okozhat gondot az előttem álló feladat” – nyilatkoztaKirály Gábor a kiralysport.hu-nak.

Érdekesség, hogy Király a Bundesliga 1-2 történetének korosztályos rangsorában 37 évével nincs benne a TOP 30 legidősebb játékos közt. (A sort Peter Eich, Saarbrücken vezeti, 42 év 330 nappal). A magyar válogatott kapusa 1530 percet állt idén a gólvonal előtt, a 17 forduló alatt 17 gólt kapott.

Irigylésre méltó karrier, ami előtt a sport24 szerkesztősége megemeli a kalapját!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik