Foci

Ilyen sem volt még a BL-ben

Az Olimpiakosz-Anderlecht (3-1) meccsen, a belga csapatból három játékost is lezavart a spori a pályáról. A többi tény röviden: a BL A-D csoportok három még kiadó továbbjutó helyére Bayer Leverkusen és az Olimpiakosz ért oda. A harmadik nyolcaddöntős hely sorsáról ma 14 órától döntenek, mivel a Galata-Juve meccset a hóesés miatt elhalasztották. Íme a 7 mérkőzés 19 gólja.

A csoport: A Bayer Leverkusen a Real Sociedad vendégeként diadalmaskodott egy góllal, de továbbjutásához az is kellett, hogy az ukrán Sahtar Donyeck kikapott a már biztos első Manchester United otthonában.

Manchester United (angol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 1-0 (0-0)
gól: Jones (67.)

Real Sociedad (spanyol)-Bayer Leverkusen (német) 0-1 (0-0)
gól: Toprak (49.)

A csoport végeredménye: 1. Manchester United 14 pont, 2. Bayer Leverkusen 10, 3. Sahtar Donyeck 8, 4. Real Sociedad 1

B csoport: A harmadik kiadó hely ugyanakkor kedden nem kelt el, mivel a rossz időjárási körülmények miatt a 32. percben, 0-0-s állásnál előbb félbeszakadt a Galatasaray-Juventus mérkőzés, majd elhalasztották, mert a portugál Pedro Proenca játékvezető úgy döntött, a folyamatosan zuhogó havas eső miatt a pálya játékra alkalmatlan. Az összecsapást szerdán 14 órától próbálják meg lejátszani. A találkozó győztese továbbjut, míg a döntetlen az olasz gárdának kedvezne.

A már továbbjutott Real Madrid simán, két góllal nyert az FC Köbenhavn otthonában, a találkozón betalált Cristiano Ronaldo is, aki a csoportkörök hat meccsén kilencedik gólját szerezte, ami a maga nemében BL csúcs.

FC Köbenhavn (dán)-Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-1)
gól: Modric (25.), Ronaldo (48.)

A csoport állása: 1. Real Madrid 16 pont/6 mérkőzés, 2. Juventus 6/5, 3. Galatasaray 4/5 (7-14), 4. FC Köbenhavn 4/6 (4-13)

C csoport: A Megyeri Balázst foglalkoztató görögök hazai pályán a belga Anderlechtet múlták felül 3-1-re. A meccsen, melyen három vendégjátékos kapott piros lapot, nem jutott szóhoz a magyar kapus. De ennél a három piros lapnál érdemes megállni egy szóra, mert mi nem emlékszünk olyan BL meccsr, ahol egy csapatból három játékost is idő előtt köldtek volna zuhanyozni…
Az Olimpiakosz jobb egymás elleni eredményeivel előzte meg az ezúttal szintén győztes Benficát, amely a csoportelső PSG felett diadalmaskodott.

Olimpiakosz (görög)-Anderlecht (belga) 3-1 (1-1)
gól: Saviola (33., 58.), Dominguez (95., 11-esből), illetve Kljestan (39.)
piros lap: Kouyate (49., Anderlecht), N’Sakala (88., Anderlecht), Proto (93., Anderlecht)

Benfica (portugál) – Paris Saint-Germain (francia) 2-1 (1-1)
gól: Lima (45., 11-esből), Gaitan (59.), illetve Cavani (37.)

A csoport végeredménye: 1. Paris Saint-Germain 13, 2. Olimpiakosz 10, 3. Benfica 10, 4. Anderlecht 1

D csoport: A címvédő és már továbbjutott Bayern München hiába vezetett két góllal, végül 3-2-re kikapott a Manchester Citytől, így megszakadt tíz mérkőzésen át tartó győzelmi szériája a BL-ben, amelyben rekord ez a sikersorozat. A bajorok jobb egymás elleni eredményüknek köszönhetően így is csoportelsőként végeztek.

A találkozó hőse James Miller volt, aki gólt szerzett, gópasszt adott és büntetőt harcolt ki. „Rettentően kezdtük a meccset, az elején azt hittem, átrgázolnak rajtunk a németek. De aztán visszajöttünk a mérkőzésbe, megmutattuk csapatunk igazi erejét. Nem nyertük meg végül a csoportot, de ez a siker lélektanilag fontos számunkra, íezen a szinten kell futballoznunk ezután is” – fogalmazott az első BL gólját szerző angol játékos

.
A négyesekből az első kettő jutott tovább, míg a harmadik helyezettek tavasszal az Európa Ligában folytatják.

Bayern München (német)-Manchester City (angol) 2-3 (2-1)
gól: Müller (5.), Götze (12.), illetve Silva (28.), Kolarov (59., 11-esből), Milner (63.)

Az Európa Ligáról döntött a csoport két másik csapatának mérkőzése, hiszen a győztes a 3. helyen végzett, így tavasszal a kisebbik sorozatban lesz érdekelt. Ennek megfelelően elég vehemensen mentek egymásnak a csapatok, két kiállítás is történt.

Viktoria Plzen (cseh)-CSZKA Moszkva (orosz) 2-1 (0-0)
gól: Kolar (76.), Wagner (90.), illetve Musa (65.)
piros lap: Dzagojev (67., CSZKA Moszkva), Wernbloom (93., CSZKA Moszkva)

A csoport végeredménye: 1. Bayern München 15 pont, 2. Manchester City 15, 3. Viktoria Plzen 3, 4. CSZKA Moszkva 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik