Foci

Conte: Nem gondoltam, hogy ilyen rossz az angolom…

Antonio Conte (antonio conte, )
Antonio Conte (antonio conte, )

A labdarúgó Bajnokok Ligája további küzdelmeitől búcsúzó Juventus vezetőedzője szerint el kellett volna halasztani a találkozót, de tudja, hogy ők is hibáztak, hogy nem harcolták ki korábban a továbbjutást. Roberto Mancini úgy érzi, a Galatasaray rászolgált arra, hogy a legjobb 16 között szerepeljen.

Mint ismert, a Galatasaray hazai környezetben, egy „kétnapos” meccsen győzte le 1-0-ra a Juventust a Bajnokok Ligája B csoportjának utolsó fordulójában, ezzel pedig kiharcolta a továbbjutást a legjobb 16 közé – az olaszok az Európa Ligában folytatják. A két olasz edző, a hazaiakat gardírozó Roberto Mancini, illetve a torinóiakat irányító Antonio Conte értékelte a látottakat a lefújást követően.

„Rosszul kezdtük az évet, de ez a győzelem önbizalmat adhat most nekünk. Kiváló volt ma a csapategység, az utolsó pillanatig harcoltunk” – mondta Mancini. „A Real Madrid elleni 1-6 után is azt gondoltam, ha nem szerzünk legalább egy pontot Torinóban, akkor lehetetlen lesz kiharcolni a továbbjutást. Rászolgáltunk a kinti ikszre és a mostani győzelemre is.”

A szezon közben érkező Mancini egy kicsit a nem mindennapi körülményekről is szót ejtett: „Előző este képtelenség volt játszani. Mondtam is, hogy miattam nem kell most rögtön folytatni a találkozót, de a Juventus semmit nem reagált, a játékvezető pedig így döntött. A félidőben már későn szóltak.”


Antonio Conte és csapata az Európa Ligában vigasztalódhat
Fotó: AFP

Ez az a pont, ahol eltér a két szakember véleménye, ugyanis Conte azt mondta a Sky Italiának adott nyilatkozatában, hogy ő maga is egyetértett Mancinivel még a szerdai folytatás előtt.

„El akartuk napolni a találkozót, találkoztunk is az UEFA delegáltjaival, de senki sem hallgatott meg bennünket. Roberto Mancini azt mondta, veszélyes ilyen pályán játszani és egyetértettem vele, azt mondtam: én is így gondolom. Nem gondoltam volna, hogy ilyen rossz az angolom…” – így Conte.

„A félidőben jeleztem a játékvezetőnek, hogy nem biztonságos ezek között a körülmények között játszani. Didier Drogba azzal vágott vissza, hogy mind a két csapat számára ugyanazok a körülmények, de mondtam neki nem egészen, mert mi játszani szeretnénk a labdarúgást.”

Azért Conte is érzi, hogy a Juventusnak is megvan a maga sara a kiesésben, elég csak a Koppenhága, vagy a Galatasaray elleni hazai döntetleneket említeni.

„Azt sajnálhatjuk, hogy mindent erre az utolsó mérkőzésre hagytunk, most azonban már a bajnokságra kell összpontosítanunk.”

Sneijder gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik