Foci

A Siófok 280 millióra perelheti a bundázó labdarúgóit

focilabda(1)(1)(960x640).jpg (labda, foci, gól, )
focilabda(1)(1)(960x640).jpg (labda, foci, gól, )

A nyáron gyors egymásutánban másodszor is a másodosztályba visszacsúszó klub játékosai bundameccsek sorát játszották az élvonalban. Az elnök a futballistákkal fizettetné meg a konkrét kárt.

A nagy magyar bundaügy felgönygölítése során kiderült, a Siófok 2009-es kiesését az is befolyásolhatta, hogy négy bajnokiját és egy kupameccsét manipulálták. Az ügy bíróság előtt van, az akkori csapatból A. Zoltán (46) vezetőedzőn túl  H. Gábor (30), S. László (27), T. Richárd (29), A. Attila (33) és K. Norbert (36) labdarúgó is vádlott.

A vezetők nem titkolják, az NB I-es búcsú miatti bevételkiesést a vétkeseken akarják behajtani – írja a Blikk. A bevételkiesés viszonylag egyszerűen konkrét számmá alakítható, hiszen a televíziós jogdíjak és a szponzori bevételek nagyságrendi különbsége tetten érhető, bizonyítható. Nemes Ferenc (62) a Blikknek azt mondta körülbelül 130 milliós kár sújtotta az együttest.

Idén nyáron ismét búcsúzott az NB1-től a Siófok.  A televíziós bevételek növekedése miatt nagyságrendilag 150 milliótól esett el a klub. Ha sikerül bebizonyítani, a kiesést az is befolyásolta, hogy mondjuk a tavaszi, FTC elleni bajnokt (4-2) manipulálhatták, akkor akár ekkora összeget is behajthatnak a vétkeseken.

A nyomozók szerint most G. András (24), K. Zoltán (26), P. Szabolcs (25) és T. Zoltán (29) 10 ezer eurót (3 millió forintot) vett át a megrendelőktől. Amint a bíróság elmarasztalja a most gyanúsított labdarúgókat, őket is bepereli a Siófok.

Horváth Károly (60) szakmai igazgató kedden elismerte, tervezik, pert fontolgat a klub. “Azok ellen nyújthatunk be keresetet, akikkel szemben a bundaügyben elmarasztaló ítéletet hoz a bíróság. A tárgyalások akár három évig is eltarthatnak, de türelemmel kivárjuk, amíg kártérítést követelhetünk. A bűnszervezet főnökeivel nem tudunk mit csinálni, csak azokkal, akik klubunk alkalmazottai voltak” – nyilatkozta a Blikknek a vezetőedző.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik