Foci

A Dortmund a nap nyertese, Szalaiék tavasszal is folytatják

A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában eldőlt, hogy a Dortmund remekül hajrázva nyerte meg a csoportját és lesz magyar játékos az egyenes kieséses szakaszban.

Szerdára maradt izgalom bőven az E és az F csoportban: az E jelű négyesben ugyanis az éllovas Chelseat, a második Baselt és a harmadik Schalkét mindössze két pont választotta el egymástól a tabellán.

Az angolok a Steauát fogadták, így győzelmükkel bebiztosíthatták a továbbjutást, Szalai Ádámék eredményétől függetlenül. Az pedig egy pillanatig sem volt kérdéses, melyik együttes gyűjti be a három pontot, hiszen az angolok tulajdonképpen ráültek a labdára, jóval többet is lőttek kapura, a 10. percben pedig Demba Ba találatával szereztek vezetést.


Fotó: AFP

A románok nem tudtak egyenlíteni, hiába volt rá 80 percük, így a Chelsea végzett a csoport élén. Másodikként a Schalke ment az egyenes kieséses szakaszba, Szalaiék ugyanis sikerükkel megelőzték a svájciakat. A Schalke a 32. percben megfogyatkozó Basel ellen úgy nyert 2-0-ra, hogy a 31. percben csereként beállt magyar támadó harcolta ki pár pillanat múlva a pirosat. Az már más kérdés, hogy Matip méteres lesről talált be, de ez a játékvezetőt nem zavarta.

Az F csoportban sem volt egyszerű a helyzet: az Arsenal, Dortmund, Napoli hármas – ilyen sorrendben – küzdött a nyolcaddöntőért. Az Ágyúsoknak volt a legnagyobb veszítenivalójuk, hiszen a három együttes akár pontegyenlőséggel is zárhatott volna.

Nagyot hajráztak
Fotó: AFP

És ez így is történt, a 12 pontos angolok ugyanis kikaptak az olaszoktól, így a Napoli is 12 egységet szerzett, csakúgy, mint a meccset tíz emberrel befejező Marseille-t nagy nehezen elintéző Dortmund: Lewandowskiék a 87. percben zsebelték be a szükséges pontokat.

Az egymás elleni eredmények alapján a németek a harmadik pozícióból nyerték meg a kvartettet, az Arsenal pedig csak akkor esett volna ki, ha legalább három góllal szenved vereséget Nápolyban, így Higuainék az Európa Ligában folytatják tavasszal.

A játéknap többi mérkőzéséről IDE kattintva olvashatsz.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló

E csoport:
FC Schalke 04 – FC Basel 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Draxler (51.), Matip (57.)
Piros lap: Ivanov (32.)

Chelsea – Steaua Bucuresti 1-0 (1-0)
Gólszerző: Ba (10.)

F csoport:

Olympique Marseille – Borussia Dortmund 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Diawara (14.) illetve Lewandowski (4.), Großkreutz (87.)
Piros lap: Payet (34.)

Napoli – Arsenal 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Higuain (73.), Callejon (92.)
Piros lap: Arteta (76.)

Videó – Matip góljánál nagyot hibázott a játékvezető

Videó – így ment tovább a Dortmund

Ajánlott videó

Olvasói sztorik