Foci

Ronaldo történelmet írt, a hó közbeszólt Isztambulban

franck ribéry és cristiano ronaldo (franck ribéry, cristiano ronaldo, )
franck ribéry és cristiano ronaldo (franck ribéry, cristiano ronaldo, )

A Real Madrid portugál klasszisa kilencedik gólját is meglőtte a csoportkörben, márpedig ez rekord a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Galatasaray-Juventus mérkőzés félbeszakadt a havazás miatt, szerdán folytatják a csapatok.

Az A csoportban az már korábban eldőlt, hogy a Manchester United végez a kvartett élén, ennek fényében nem meglepő, hogy kissé tartalékosan álltak ki az angolok a Shakthar Donyeck elleni meccsre. A Vörös Ördögök egy második félidei góllal így is nyerni tudtak, ráadásul mivel a Bayer Leverkusen Toprak góljával nyerni tudott a Sociedad vendégeként, így a németek értek oda a második helyre, az ukránok az Európa Ligában vigasztalódhatnak.

Közben a B csoportban olyan történt, amit nem sűrűn látni: alig több mint 30 perc játék után, 0-0-s állásnál félbeszakadt a Galatasaray és a Juventus sorsdöntő mérkőzésre, ráadásul a folytatást szerdára halasztották. Az ok, hogy Isztambulban hatalmas havazás volt, a találkozó portugál játékvezetője, Pedro Proenca pedig nem találta biztonságosnak a körülményeket, így elnapolta a döntést – még egy napot várni kell, hogy megtudjuk, ki jut tovább a Real Madrid mellett a kvartettből. A torinóiaknak egy döntetlen is elég az üdvösséghez.


Cristiano Ronaldo történelmet írt
Fotó: AFP

Közben a már biztos csoportelső Real Madrid a biztosan utolsó Köbenhavn otthonába látogatott. A spanyolok simán nyertek, ám nem is ez az érdekes, hanem az, hogy Cristiano Ronaldo a 48. percben történelmet írt: ő a Bajnokok Ligája történetének első játékosa, aki kilenc gólt szerzett a csoportmeccsek során. A folytatásban még az is belefért a spanyoloknak, hogy Ronaldo lőtt egy kapufát, majd a 90. percben kihagyott egy büntetőt, a Real Madrid így is nyert 2-0-ra.

A C és a D csoport történéseiről ITT olvashatsz bővebben!

Eredmények – Bajnokok Ligája, 6. forduló

A csoport:

Manchester United (angol) – Shakthar Donyeck (ukrán) 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Jones (67.)

Real Sociedad (spanyol) – Bayer Leverkusen (német) 0-1 (0-0)
Gólszerző: Toprak (49.)

B csoport:

Galatasaray (török) – Juventus (olasz) 0-0-nál félbeszakadt

FC Köbenhavn (dán) – Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Modric (25.), Ronaldo (48.)

Videó – Ronaldo történelmi gólja:

Videó – Ilyen állapotok miatt szakadt félbe a Galata-Juve:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik