Foci

Hat csapat küzd a három továbbjutó helyért a BL-ben

juventus (juventus)
juventus (juventus)

Az A-, a B-, és a C-csoportban óriási harc lesz a továbbjutásért jelentő második helyért a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 6., utolsó fordulójában.

A Megyeri Balázst foglalkoztató pireuszi Olympiakos a C csoportban a már továbbjutott Paris Saint-Germain mögött második, s egyértelmű esélyese az egyenes kieséses szakaszba jutásra már nem pályázó Anderlecht elleni összecsapásnak.

Megyeriék akkor jutnak tovább, ha legalább annyi pontot szereznek kedden, mint a Benfica a már biztosan csoportelső párizsi alakulat elleni hazai meccsén. Amennyiben a PSG-nek sikerül legalább döntetlennel zárnia a keddi találkozót, akkor veretlenül zárja a csoportkört. A jó erőkből álló Benficának azonban ez az utolsó lehetősége a nyolcaddöntőbe kerülésre, s hazai környezetben vélhetően az utolsó pillanatig harcolni fog a sikerért.
Sajnos a magyar hálóőr az összes idei Bajnokok Ligája meccsen a kispadon ült, nem valószínű, hogy a sorsdöntő összecsapáson beveti őt edzője.

Nem lesz könnyű dolguk az ukránoknak
Fotó:AFP

Az A csoportban az angol bajnoki címvédő, de a Premier League mostani szezonjában szenvedő, legutóbb a Newcastle United ellen hazai pályán vereséget szenvedő, Manchester United már bebiztosította továbbjutását, a második helyért az ukrán Sahtar Doneck és a német Bayer Leverkusen küzd.

Előbbi épp a Vörös Ördögök vendége lesz kedden, míg utóbbi a mindössze egypontos, így csoportutolsó spanyol Real Sociedad otthonában szerepel. Az ukrán és a német csapat között mindössze egy pont a különbség, s mivel az egymás elleni összevetésben a Leverkusen a jobb, a donyeckieknek legalább ugyanannyi pontot kell szerezniük, mint üldözőjüknek. A gyógyszergyáriak a hétvégén rangadót játszottak Dortmundban, kérdés az a 90 perc mennyit vett ki belőlük.

A B csoportban matematikailag két együttesnek, a Juventusnak és a Galatasaraynak van esélye odaérni a még továbbjutást érő második helyre. A csoportot a spanyol Real Madrid már megnyerte, s kedden, az utolsó helyen álló dán Köbenhavn vendége lesz. A Juventus és a Galatasaray a befejező körben épp egymással csap össze Isztambulban, az olaszoknak pedig egy döntetlen is elég a legjobb 16 közé kerüléshez.

Drogba sokat tehet csapata továbbjutásáért
Fotó:AFP

A Galata mérlege ugyanakkor imponáló az olasz ellenfelekkel szemben: legutóbbi kilenc hazai meccséből hatot nyert és hármat zárt döntetlennel a török csapat. A két csapat torinói mérkőzésén, pár nappal Roberto Mancini kinevezése után, fordulatokban gazdag összecsapáson 2-2-es döntetlen született.
Amennyiben az olaszok nyernek Törökországban, a Köbenhavn pedig pontot rabol a Blancoktól, a dánoknak meglehet az Európa Ligát jelentő harmadik pozíció.

A D csoportban már minden fontos kérdés eldőlt, továbbjutott a címvédő Bayern München és a Manchester City, ők egymással találkoznak a zárókörben Münchenben. Az Európa Liga-szereplést érő harmadik helyért az orosz CSZKA Moszkva és a cseh Viktoria Plzen küzd meg. Kettejük első meccsét 3-2-re nyerte a CSZKA októberben.

Program – Bajnokok Ligája, 6. forduló

A csoport:

Manchester United – Sahtar Doneck, Manchester 20.45 (TV:Digisport1)

Real Sociedad – Bayer Leverkusen, San Sebastian 20.45

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Manchester United 11 pont, 2. Sahtar Doneck 8pont, 3. Bayer Leverkusen 7 pont, 4. Real Sociedad 1 pont

B csoport:

Galatasaray – Real Madrid, Isztambul 20.45 (TV:Sport1)

FC Köbenhavn – Real Madrid, Koppenhága 20.45

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Real Madrid 13 pont, 2. Juventus 6 pont, 3. Galatasaray 4 pont, 4. FC Köbenhavn 4 pont

C csoport:

Benfica – Paris Saint-Germain, Lisszabon 20.45

Olympiakos – RSC Anderlecht, Pireusz 20.45

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Paris Saint-Germain 13 pont, 2. Olympiakos 7 pont, 3. Benfica 7 pont, 4. RSC Anderlecht 1 pont

D csoport:

Bayern München – Manchester City, München 20.45 (TV:Digisport2)

Viktoria Plzen – CSZKA Moszkva, Plzen 20.45

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Bayern München15 pont, 2. (már továbbjutott) Manchester City 12 pont, 3. CSZKA Moszkva 3 pont, 4. Viktoria Plzen 0 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik