Videoton (videoton)
Foci

Fizethet a Fradi, az Újpest, a Győr, a DVTK és a Vidi is

Mint minden kedden,ezúttal is összeült a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága. Az alábbi határozatok születtek.


A Videoton-Ferencváros rangadó nagy csatát és öt gólt hozott
Fotó: MTI

NB I.

A FEB a Videoton FC – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók részéről pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt (a szurkolók a vendégtábort illették a mérkőzés során többször is a sportszerűséggel össze nem egyeztethető, trágár jelzőkkel) a Videoton FC-t, mint visszaesőt, 150.000 Ft, a vendégszurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt (a szurkolók a hazai tábort illették trágár jelzőkkel), az FTC-t, mint visszaesőt, 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB a Győri ETO – Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Haladást, mint visszaesőt 250.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte (a szombathelyi szektorból több alkalommal, jól hallhatóan “cigányoztak” és a győriekkel kapcsolatban trágár rigmusokat skandáltak a szurkolók).

Rafe Wolfe (ETO) 1, Suljic Asmir (Újpest) 1, Balogh Béla (Pécs) 3 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.


A szövetség továbbra sem díjazza a pirotechnikát
Fotó: MTI

Magyar Kupa

A FEB az Újpest – FTC mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata, valamint rasszista megnyilvánulások miatt az Újpest 600.000 Ft, az FTC-t szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata, valamint lelátó székek feltépése és bedobálása miatt 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

“A mérkőzésen az újpestiek több alkalommal rasszista “huhogással” zavarták meg a mérkőzés rendjét, minősíthetetlen hangnemben szidták a játékvezetőt, illetve a ferencvárosi tábort, illetve pirotechnikai eszközöket használtak. A vendégszektorból az Újpestet illették több alkalommal, jól hallhatóan trágár kifejezésekkel és skandáltak futballpályára nem illő rigmusokat. A ferencvárosi szektorban helyet foglalók öt széket szakítottak fel, majd dobták a pálya szélére a darabokat, emellett pirotechnikai eszközöket is használtak a meccsen.”

A FEB a Pécs – Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata, valamint rasszista megnyilvánulások miatt a Pécset 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.A hazai szektorban helyet foglaló nézők politikai tartalmú rigmusokat skandáltak a mérkőzésen, illetve egy másik nemzetet (Romániát) pocskondiáztak, valamint pirotechnikai eszközöket használtak.

A FEB a Diósgyőr – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban szabályzat megsértése (hangosbemondó nem rendeltetésszerű működtetése) miatt a Diósgyőrt 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A befolyt összegből jótékonykodik az MLSZ

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás – szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt – segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!