Foci

Cáfolja a FIFA, hogy csaltak a vb-sorsolásnál

Jerome Valcke (jerome valcke, )
Jerome Valcke (jerome valcke, )

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tájékoztatása szerint minden rendben zajlott a labdarúgó-világbajnokság csoportjainak kisorsolásakor.

Nagy port kavart az a spanyol videó, amely azzal vádolta meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget (FIFA), hogy trüközött a világbajnoki csoportok pénteki sorsolásán, Brazíliában. A vád szerint Jerome Valcke, a FIFA főtitkára a golyókat még az asztal fölött nyitotta ki, de a cetliket már az asztal alól húzta elő. A videó szerint a csalás akkor válik nyilvánvalóvá, amikor a Chile nevét tartalmazó cédulával másodpercekig bíbelődik Valcke.


Jerome Valcke épp a címvédő Spanyolország nevét tartalmazó cetlit mutatja
Fotó: MTI/AP

A Hír24 híradós stábja érdeklődött a szervezetnél az eset kapcsán, a FIFA pedig cáfolta, hogy manipulálták volna a sorsolást:

„Teljesen alaptalanok ezek az állítások. Az Ernst & Young iroda képviseltében hárman is felügyelték az előkészületeket. Ezen felül legalább hét kamera vette a sorsolást különböző kameraállásokból, melyek közül kettő szemből, egy-egy jobbról és balról, kettő sínpályáról, egy pedig felülről vette Jerome Valcke-ét” – mondta a FIFA szóvivője.

A 2014-es labdarúgó-világbajnokság csoportjairól ITT olvashat bővebben.

Videó – A leleplezésnek szánt videó:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik