Foci

Két éve munkanélküli edző a Fradi új kiszemeltje

foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (foci, labdarúgás)
foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (foci, labdarúgás)

Vasárnap egyesek látni vélték Thomas Dollt, a Hamburg és a Borussia Dortmund egykori edzőjét Székesfehérváron, aki árgus szemekkel figyelte a Fradi játékát.

Vasárnap Thomas Doll jobb pillanatában kapta el a Fradit, mintmúlt szerdán kollégája a norvég Trond Sollied, aki úgy látszik a másik nagy esélyes a zöld-fehérek megüresedő vezetőedzői posztjára.

Vasárnap ugyanis a Fradi idegenben is 3-2-re győzni tudott az év végére jócskán visszaeső Videoton ellen, míg bő négy napja éppen az ősi rivális, az Újpest búcsúztatta a Magyar Kupából a zöldeket (1-0).


Thomas Doll, majd két éve munkanélküli edző
Fotó: AFP

Hogy ez befoilyásolja-e a végső döntést vagy sem, azt nem tudni, minden esetre a Blikk úgy tudja, a szakember tárgyalt is a klubvezetőkkel, majd visszautazott Németországba, hogy átgondolja, milyen feltételekkel szerződne Magyarországra. A héten választ adhat.

Annyi biztos, hogy a Fradi nem szán többet az edzőkérdésre, mint amennyit Moniz keresett, így nagyjából 250 ezer eurót kereshet évente az a szakember, aki végül leül a kispadra.

A komolyabb edzői karriert a norvég Sollied tudja felmutatni. Ő a Rosenborggal, a belga Bruges-zsel és a görög Olympiakosszal is bajnokságot nyert, az utóbbi két klubbal, valamint a norvég Bodö/Glimttel és a holland Heerenveennel a kupát is elhódító. Viszont belső információk szerint a mester gyakran “szomjas”. Ezzel a problémával mondjuk nem tud újat mutatni a Fradinál…

Doll játékosként a német Hamburgban, az Eintracht Frankfurtban és az olasz Lazióban kergette a labdát. Edzőként Intertotó-kupát nyert és a harmadik lett a Bundesligában a Hamburggal, de nagyobb siker nélkül irányította a Borussia Dortmundot, a török Genclerbirligit és a szaúd-arábiai al-Hilalt, ahonnan 2012 januárjában távozott.

Azóta, azaz majd két éve nincs csapata. Mi inkább a németet látjuk esélyesnek, tekintetbe véve, hogy a norvég sokkal vonzóbb szakmai tapasztalata miatt lényegesen többe kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik