Foci

Lipcsei: Magyar edző kell a Fradinak

Kovács Zoltán, Lipcsei Péter (kovács zoltán, lipcsei péter, )
Kovács Zoltán, Lipcsei Péter (kovács zoltán, lipcsei péter, )

A Ferencváros labdarúgócsapatának korábbi csapatkapitánya, a második együttes jelenlegi edzője legalább nyolc játékost elküldene a zöld-fehérektől.

Miközben a vezetőség javában keresi – vagy ki tudja, lehet már meg is találtaa vasárnap menesztett Ricardo Moniz utódját, addig sok szurkolót az a kérdés foglalkoztat, hogy vajon miért Máté Csaba és miért nem Lipcsei Péter, a klub ikonja és nem mellesleg a második csapat vezetőedzője tölti a megbízott tréneri posztot. A fourfourtwo.hu azon felvetésére, hogy ehhez köze lehet az NB III-as eltiltásához Lipcsei azt mondta, hogy biztosan nem. Sőt, igazából nem is kereste senki a vezetőségből:

„Ha valamire fogni kell a dolgot, akkor az a második csapat szereplése lehet, de ez sem lehet igazi indok. A lényeg, hogy engem nem kerestek a vezetők, nem beszéltek velem arról, elvállalnám-e a megbízott edzői posztot. Én itt vagyok, edzést tartok a csapatomnak, a telefonom be van mindig kapcsolva, tehát elérhető vagyok.”

Lipcsei Péter amondó, hiába röpködnek a külföldi nevek a médiában, a Ferencvárosnak magyar vezetőedzőre lenne szüksége.

„Moniz jó szakember, de láthatjuk, mihez vezet egy külföldi tréner a játékosállományban. Ettől a csapattól most legalább nyolc játékost el kellene zavarni, ám ha jön egy újabb külföldi, az ismét hozza majd a saját embereit” – mondta Lipcsei, aki hozzátette, szerinte Magyarországon is találni olyan embert, aki alkalmas a feladatra.

A korábbi csapatkapitány ebben a tekintetben nem fúj azonos követ feletteseivel, Orosz Pál vezérigazgató ugyanis már többször leszögezte, biztos, hogy külföldi szakembert bíznak meg az FTC irányításával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik