Foci

Kevés volt a kétgólos előny a Lokinak

Selim Bouadla (selim bouadla )
Selim Bouadla (selim bouadla )

A Mezőkövesd labdarúgócsapata egy huszáros hajrával ért el 2-2-es döntetlent a DVSC-TEVA ellen az OTP Bank Liga 17. fordulójában. A debreceniek biztosan a tabella élén telelnek.

A listavezető Debrecen Mezőkövesdre látogatott pénteken, a hajdúságiak pedig annak tudatában léphettek pályára, hogy pontszerzés esetén biztosan a tabella élén zárják az évet. Az első felvonásban pár kósza lehetőség után a Mezőkövesd előtt adódott helyzet, ám Pilibaitis próbálkozását védte Novakovic, ráadásul a DVSC szinte egyből megszerezte a vezetést a túloldalon, Kulcsár megpattanó lövése akadt be a kapuba (0-1).

Innentől kezdve aktivizálta magát a borsodi kiscsapat, a második félidő elején pedig akadt is nagy ziccer Bognár előtt, de gyengén lőtt kapura, a Loki hálóőrének így ez csemege volt. Az ellenakcióból ismét a hajdúságiak találtak be, egy kontrát Bouadla fejezett be (0-2).

Nem sokkal később Vaskó fejelt a hálóba, de az asszisztens intésére a játékvezető les miatt nem adta meg. A 68. percben már egy szabályos gólt is szerzett a Mezőkövesd, Bognár harcolt ki tizenegyest, Melczer pedig higgadtan értékesítette (1-2). Sőt, egy eseménytelen időszak után a hajrában a csereként beálló Harsányi külsővel vette be a debreceni kaput, így egyenlített az újonc (2-2).

A hajrában a vendégek rohamozták ellenfelük kapuját, de már nem született több gól, 2-2-vel zárták a csapatok 2013-at.

Eredmény – OTP Bank Liga, 17. forduló

Mezőkövesd, 2000 néző. v.: Vad II.

Mezőkövesd-Zsóry – DVSC-TEVA 2-2 (0-1)

Mezőkövesd Zsóry FC: Horváth – Hegedűs Cs., Szalai V., Vaskó, Gévay – Hegedűs D. – Kiss M. (Bogdány, a szünetben), Bognár I., Melczer, Pilibaitis (Harsányi, a szünetben) – Menougong (Farkas B., 89.)

DVSC-TEVA: Novakovic – Lázár (Brkovic, 74.), Máté, Mészáros, Korhut – Bódi, Ludánszki, Szakály, Se. Bouadla (Dombi, 84.) – Kulcsár, Sidibe

Gólszerzők: Melczer (68., 11-esből), Harsányi (82.), illetve Kulcsár (28.), Se. Bouadla (53.)

Sárga lap: Kiss M. (35.), Bogdány (84.), illetve Kulcsár (24.), Se. Bouadla (65.), Lázár (66.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik