Foci

NB1-es edzők megmagyarázzák a bizonyítványt

Szerdán a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében megrázták a szőnyeget, amelyről a nagyok közül leesett a Fradi, a Videoton és a Szombathely is. A vesztes csapatok edzői rendre megtalálták a kudarc okát. Összefoglalva a lényeg: az edző remek taktikával küldte pályára a csatot, a játékosok remekül játszottak, de az időjárás, a fáradtság és hasonló okok miatt nem sikerült a továbbjutás.

Újpest-Ferencváros 1-0
Továbbjutott: Újpest 1-0-as összesítéssel

Kétségtelen, a szerdai kupanap legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése azÚjpest-Fradi (1-0) volt. Kezdjük azzal, ami pillanatnyilag tán a legnagyobb csoda: a munkanap, a -4 fokos hideg, és a “csak MK meccs” ellenére is kivándorolt a Megyeri útra majd 6000 néző!! Az összes többin nem szánták rá magukat ennyien…

A derbit két szerb, Dusan Vasziljevics labdarúgó és Nebojsa Vignjevics, az új edző döntötte el. Előbbi góljával, utóbbi a vele érkezett szemléletváltással juttatta negyeddöntőbe a lilákat. A Ricardo Moniz vasárnapi menesztése után megbízott vezetőedzőként kispadon ülő Fradi edző, Máté Csaba csalódottan beszélt a meccset követő sajtótájékoztatón.

„Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink arra, hogy gólt szerezzünk, de ezek kimaradtak, illetve volt egy tizenegyesgyanús helyzet, ha azt megkapjuk és értékesítjük, komoly előnyre tettünk volna szert. Egy kupameccsen egy gól már nagy előnyt jelent, ezt jól mutatta az újpestiek találata is, akik ezt követően már zártabban védekeztek. Azt gondolom, hogy ilyen mérkőzésen felesleges arról beszélni, hogy helytállt a csapat, hiszen egy dolog volt fontos: a továbbjutás. Sajnáljuk a szurkolóinkat, sajnáljuk a klubot, hiszen elhibáztunk egy olyan lehetőséget, amellyel nemzetközi porondra juthattunk volna. Marad a bajnokság” – fogalmazott korrektül Máté Csaba.

Diósgyőr-Videoton (1-0)
Továbbjutott: Diósgyőr 1-0

A Videoton rendkívül jó meccsen szintén 1-0-ra kapott ki Diósgyőrben és éppúgy, mint a Fradi 1-0-as összesítéssel esett ki. A mérkőzésen jobb volt a Vidi, mégis egy kezezés követő Futács büntetőt döntötte el a továbbjutás sorsát.


Futács Márkó sok gólt nem lő az NB1-ben, most viszont biztos lábbal értékesítette a büntetőt
Fotó: MTI

“Elképesztő időjárási körülmények között nagyon jó mérkőzést játszottunk. Ha a vasárnapi meccs után azt mondtam, hogy szégyellni való volt a csapat teljesítménye, akkor ma az ellenkezőjét kell mondanom, ma dicséretet érdemel a csapat. Öt nagyon komoly helyzetünk volt – ebből négyszer csak a kapussal álltunk szemben -, de ezek sajnos kimaradtak. Megérdemeltük volna, hogy továbbjussunk” – fogalmazott José Gomes, a Videoton edzője a mérkőzést követően.

Szombathely-Nyíregyháza 0-2
Továbbjutott: Nyíregyháza 2-1-es összesítéssel

A Szombathely más pályát járt be, mivel az NB2-es tabellát vezető Nyíregyháza ellen  megnyerte az első meccset 1-0-ra. Artner Tamás edző ezen felbuzdulva több, a 3/4 védelmet és az utóbbi időben meghatározó játékosát pihentette – Guzmics, Halmosi, Schimmer, Fehér, Bosnjak + Radó és Németh M. csere volt -, és úgy gondolta, a keret 11-16. játékosai is lehozzák a továbbjutást. Rosszul gondolta (0-2), majd a Videoton meccs fáradtságára fogta a váratlan kudarcot.


A nyírségiek második gólját szerző Törtei Tamás támadásban. Balról Rajos Gábor, jobbról Nagy Gábor figyeli.
Fotó: haladas.hu/Horváth Csaba

“Sajnos a Videoton elleni bajnoki okozta fáradtság rányomta bélyegét a játékunkra – ennek ellenére végig mezőnyfölényben futballoztunk. Az első félidőben rengeteg helyzetet kihagytunk, három ziccert is elhibáztunk. A másodikban viszont enerváltan mozogtunk, hiányzott a frissesség a játékunkból. Szerettünk volna tavasszal három fronton is harcolni, sajnos ez nem sikerült, de nem tudom elmarasztalni játékosaimat.” – magyarázta a bizonyítványt Artner.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik