Foci

Mégis lesz magyar focista a vb-n

szász kitti (szász kitti)
szász kitti (szász kitti)

A hazai rendezésű freestyle foci Európa-bajnokságra készülő Szász Kitti ott lesz a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, sőt, bemutatót is tart majd a mérkőzések előtt és alatt.

Három nem hivatalos világbajnoki győzelemmel a háta mögött a közelgő – hasonló minősítésű – Európa-bajnokságon is esélyesként rajtolhat Szász Kitti, aki ezúttal a hazai pálya előnyeit is élvezheti. A december 18-19-i kontinensversenyt a Freestyle Football Federation nemzetközi szervezet, valamint – a Hrutka János nevével is fémjelzett – LotusSports hozta tető alá, abban a reményben, hogy a mezőny létszáma a száz főt is megközelíti.

„Szokás szerint mi, a lányindulók jóval kevesebben leszünk a fiúknál, amiben az is közrejátszik, hogy az Eb – a világbajnoksággal ellentétben – nem meghívásos esemény, így a résztvevőknek az utazási költségeket maguknak kell fedezniük, viszont a szállás ingyenes lesz és nevezési díjat sem kell fizetni” – mondta Szász Kitti a Telekom Sporthír Szolgálatának.

„A Budapestre érkező vetélytársaim közül az olasz és a szlovák versenyző is indult a világbajnokságon, és mind a ketten eljutottak az elődöntő kapujáig. Ami a versenyprogramomat illeti, körülbelül azt a >>kűrt<< fogom bemutatni, amit a tokiói világbajnokságon a zsűri a legtartalmasabbnak és a leginkább látványosnak minősített, de lesznek a gyakorlatsorban olyan látványos kombinációk is, amelyeket az elmúlt hetekben gyakoroltam be.”


Remekül bánik a labdával
Fotó: MTI

Szász Kitti büszkén számolt be arról, hogy az idei vb-sikerének köszönhetően fellépője lehet a jövő évi brazíliai labdarúgó világbajnoki döntőnek, ahol a sportágát támogató Red Bull meghívottjaként nem is akármilyen szerep betöltésére készülhet fel.

„Brazília a >>nagy vb<< mellett a mi sportágunk világbajnokságának is otthont ad, és a Freestyle elitjének néhány tagja egy-egy mérkőzés előtt, illetve azok szünetében rövid bemutatót tarthat. Már most belesápadok, ha arra gondolok, hogy a megszokott néhány százfős publikum helyett akkor majd több tízezer focibarátnak kell bemutatnom a tudásomat. Még szerencse, hogy egy korábbi brazíliai fellépésem után már >>elővizsgázhattam<< a Sao Paulo – Corinthians bajnoki mérkőzés szurkolótábora előtt, és egyszer Svájcban egy női labdarugó rangadó előtt is kifuthattam a gyepre.”

A közelgő budapesti erőpróbának nem egy sportcsarnok vagy egy edzőterem ad otthont, hanem a szokásoktól alaposan eltérve egy belvárosi szórakozóhely, az Ötkert.

„A gyakorlatomat alaposan megnehezítő labdás hátra-szaltóval most még nem kísérletezem, a premiert a brazíliai fellépéseimre időzítem” – mondta Szász Kitti, akire az Eb után is vizsgák várnak, de akkor már az Egri Tanárképző Főiskolán…

Videó – Idén így nyerte meg a vb-t Szász Kitti:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik