Foci

A Fradi edzőjét kitiltották

Ricardo-Moniz(1)(960x640)(2).jpg (ricardo moniz, )
Ricardo-Moniz(1)(960x640)(2).jpg (ricardo moniz, )

Ricardo Moniz olyan vehemensen viselkedett Akeem Adam látogatásakor, hogy kitiltották a Városmajori Szívklinika intenzív osztályáról.

Vasárnap menesztette a Fradi vezetősége Ricardo Monizt. A holland edző, akinek szeptemberben még meghosszabbították 2016-ig a kontraktusát a Voetbal Internationalnak is interjút adott a történtek után. A holland lapnak elmesélte, hogy az Akeem Adamsszel történt tragédia megrázta a csapatot, ezért is eshetett vissza a teljesítményük.

“Ez a legnagyobb tragédia, amit megtapasztalhat az ember. Ettől a pillanattól került gödörbe a Fradi. Érthető, hogy néhány játékosom hetekig nem tudott aludni. Tény, a csapat sok pontot veszített azóta, ez az oka annak, hogy elküldtek” – nyilatkozta Moniz.

Akeem Adams szívinfarktusa és lábamputációja óta megy az egyre erősebb egymásra mutogatás – ki milyen betegségéről tudott a játékosnak a leigazolása pillanatában. Az orvosok ugyanis jelezték, több sérülése volt a trinidadinak, ezért nem javasolják a szerződtetését, míg Moniz körömszakadtáig ragaszkodott hozzá.

Meglehet a holland edzőnek lelkiismeret-furdalása van, ezért is viselte meg a kelleténél jobban a tragédia. Ezért lehet az is, hogy mivel fizioterapeuta egyetemi végzettsége is van, úgy érezte, bele kell szóljon az orvosok dolgába.

Talán az a legpontosabb megfogalmazás, hogy Ricardo Moniz elég vehemensen viselkedik – mondta dr. Szelid Zsolt (40), a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, az FTC orvosi stábjának a tagja a BLIKK kérdésére. – “Nyilvánvalóan érthető, hogy a szakembert sokkolta, ami a játékossal történt, de ez nem magyarázat a kifakadására. A további félreértéseket elkerülendő döntött úgy az intézet vezetősége, hogy a tréner inkább ne menjen be az intenzív osztályra.”

A Ferencváros orvosai is kiadtak egy közleményt, amely szintén nem tünteti fel jó színben Ricardo Monizt..

„Az egészségügyi stáb munkáját jelentősen hátráltatta, hogy Ricardo Moniz az egészségügyi munkát is irányítása alatt kívánta tartani, több alkalommal az orvosi evidenciákkal ellentétes utasításaival kellett küzdenünk” – utaltak arra, nem volt könnyű együtt dolgozni a hollanddal.

Lapértesülések szerint előző munkahelyéről, az osztrák Salzburgtól is azért távozott, mert összetűzésbe keveredett az egészségügyi személyzettel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik