Foci

Újpest-Fradi jubileum útlezárással

ferencváros-újpest (ferencváros-újpest)
ferencváros-újpest (ferencváros-újpest)

A csapatok ellentétes előjelekkel készülnek a két fővárosi egylet 20., mondhatni jubileumi kupamérkőzésére.

A szerda 18 órakor kezdődő visszavágót (első meccs 0-0Kassai Viktor vezeti. A 38 éves játékvezető „derbiügyileg” tapasztalt, hiszen ez lesz a hatodik Újpest-Ferencváros mérkőzése pályafutása során.

Először több mint tíz éve, 2003. szeptember 1-jén 1-1-es döntetlent játszottak közreműködése mellett a csapatok. Ha ez az eredmény ismétlődne meg, az FTC továbbjutást érne, de erre nem vennénk mérget. A Fradi vezetése ugyanis a hétvégi Pécs elleni fiaskó (1-2) után menesztette Ricardo Moniz edzőt, aki a játékosok közt osztatlan népszerűségnek örvendett, így nem biztos, hogy a pótlására hivatott Máté Csaba kellő lelki és taktikai munícióval tudja pályára küldeni a legjobbnak vélt 11-et.

Ezzel szemben az Újpest határozottan felszálló ágban van. Amióta Nebojsa Vignjevic irányítja a lilákat, azóta egyre összeszedettebb, taktikusabb a csapat játéka, ami az elmúlt időszakban már eredményességgel is párosult.

A kupameccs első találkozója gyenge, kiváró lila és impotens zöld produkciót hozott. A második egészen biztosan nem lesz ilyen.

A visszavágón mi szurkolói botrányra és lila örömre tippelünk.

Figyelem, útlezárás, forgalomkorlátozás lesz:

A Budapesti Közlekedési Központ az Újpest-Ferencváros Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés zavartalan lebonyolítása érdekében szerda délután fél négy és este kilenc óra között korlátozza a forgalmat.

Több útszakaszt, köztük a Megyeri út egy részét is lezárja a rendőrség. A meccs előtt, illetve az után a 3-as metró vonalán különjárati szerelvény közlekedik, ez kisebb menetidő-növekedést okozhat a többi szerelvény esetében – közölte a BKK.

Újpesten, a Szusza Ferenc Stadionban szerda este 6 órától rendezik meg a labdarúgó-mérkőzést. A rendőrség a Megyeri útnak a Váci út és a Fóti út, valamint az Irányi Dániel utcának a Megyeri út és a Labdarúgó utca közötti szakaszát zárja le. Várhatóan 15.50 és 16.30, valamint 20.00 és 20.40 óra között le lesz zárva a Váci út is Újpest-Városkapu és a Megyeri út között.

A lezárások miatt módosul több autóbusz (96, 104, 122, 147, 196, 204, 204A) útvonala.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik