Foci

A Videoton és a Haladás is kiesett a kupából

dvtk-stadion(960x640).jpg (dvtk-stadion)
dvtk-stadion(960x640).jpg (dvtk-stadion)

A székesfehérvári együttest a Diósgyőr, a szombathelyit nagy meglepetésre az NB II.-es Nyíregyháza búcsúztatta a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Szintén kipottyant a Budapest Honvéd, a Győri ETO ellenben továbbjutott.

Rövid időn belül harmadszor találkozott egymással a DVTK és a Videoton: a bajnokságban 2-2-t, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján pedig 0-0-át játszottak a csapatok. Ezúttal 16 percet kellett várni az első gólra, egy kezezés miatt megítélt büntetőt értékesített ekkor Futács. A folytatásban mind a két oldalon akadtak gólszerzési lehetőségek, de több találat már nem született, mindez pedig azt eredményezte, hogy a DVTK jutott tovább a negyeddöntőbe.


Futács Márkó öröme érthető, továbblőtte a DVTK-t
Fotó: MTI

A Nyíregyháza hazai környezetben 1-0-ra kikapott a Haladástól, azonban hátrányát hamar le tudta dolgozni a visszavágón, ugyanis Devecseri hibája után Sándor István már a 27. percben beköszönt. Sőt, ugyan több nagy lehetősége is akadtak a vasiaknak, a Szpari a második felvonásban szabadrúgásból is betalált, majd végül 2-0-ra megnyerte a mérkőzést az Iszlai kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozó Haladás ellen. A szabolcsi csapat bejutott a legjobb nyolc közé.

A magyar bajnok Győri ETO Kaposváron 2-1-re nyerni tudott, ezzel pedig kényelmes helyzetbe került. Főleg, hogy az utóbbi időszakban kupaspecialistává váló Rudolf Gergely révén már az első félidőben tovább növelte összetettbeli előnyét a Rába-parti együttes, igaz Pavlovic még a szünet előtt újra nyílttá varázsolta a párharcot. A második 45 perc egy győri gólt hozott, amely így kettős győzelemmel harcolta ki a jogot a legjobb nyolc közötti szereplésre.

A PMFC az idegenbeli 1-1-et követően jól tartotta magát a Budapest Honvéd ellen, majd a visszavágót egy hajrában esett góllal nyerte meg, így szintén ott lesz a legjobb nyolc között.

A Lombard Pápa azt követően, hogy egy héttel ezelőtt 2-1-re nyert a Siófok ellen, most 1-1-es döntetlent játszott NB II.-es ellenfelével. A vendégek a 47. percben szereztek vezetést, ám hiába rohamoztak a továbbjutáshoz elengedhetetlen újabb találathoz, helyette kaptak egyet, Eszlátyi a hajrában higgadtan fejezett be egy kontratámadást. Pappot még a végén ki is állították siófoki oldalról.

Időközben a Ferencváros is búcsúzott a sorozattól, az Újpest ugyanis az idegenbeli 0-0 után hazai környezetben 1-0-ra nyert.

Eredmények – labdarúgó Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágók

DVTK – Videoton 1-0 (1-0)
Gólszerző: Futács (16. – 11-esből)

Továbbjutott: a DVTK, 1-0-val.

Szombathelyi Haladás – Nyíregyháza Spartacus 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Sándor I. (27.), Törtei (75.)
Piros lap: Iszlai (84.)

Továbbjutott: a Nyíregyháza, 2-1-gyel.

Győri ETO – Kaposvári Rákóczi 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Rudolf (15.), Strestik (90+1.) illetve Pavlovic (41.)

Továbbjutott: a Győr, kettős győzelemmel.

Lombard Pápa – FGSZ Siófok 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Eszlátiy (86.) illetve Pál S. (47.)
Piros lap: Papp S. (90+2.)

Továbbjutott: a Pápa, 3-2-vel.

PMFC-Matias – Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
Gólszerző: Grumic (88.)

Továbbjutott: a Pécs, 2-1-gyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik