Foci

Szalai szerint nem kell konkrét cél a válogattnál

Szalai Ádám (szalai ádám, schalke 04, )
Szalai Ádám (szalai ádám, schalke 04, )

A Schalke 04 magyar csatára büszke a nagy elődök sikerei, de szerinte most nem ezzel kell foglalkozni.

Szalai Ádám csapata, a Schalke 04 kedd este Német Kupa-mérkőzést játszik a Hoffenheim gárdája ellen hazai pályán. Ennek apropóján a vendég együttes honlapján interjút közöltek a támadóval.

Szalai elmondta, hogy két héttel ezelőtti kézoperációja után már remekül érzi magát, és minden erejével a játékra tud koncentrálni. Hozzátette még, hogy hasonlóan jó a közösség Gelsenkirchenben, mint anno a Mainznál, így minden oka megvan az örömre.

Szalai szerint csak előre lehet tekinteni
Fotó:MTI/EPA

Ezt követően viszont jöttek a kényesebb kérdések: a csatárt megkérdezték azzal kapcsolatban is, hogy mi lehet a válogatott célja, miután ismét nem sikerült kivívni a vb-részvételt.

Szalai szerint nem szabad konkrét célokat kitűzni, az a legfontosabb, hogy a nemzeti csapatnál folyamatos legyen a fejlődést, és akkor majd a sikerek is jönnek.

Elmondta még, hogy nagyon büszke a korábbi nagy sikerekre (1938-as és 1954-es vb-döntő), de ezzel nem szabad foglalkozni. A legfontosabb, hogy az utánpótlásban mindenki jó munkát végezzen.

A Bundesliga idei szezonjában öt gólt jegyző futballista végül szót ejtett a kupameccsről is: szerinte a Hoffenheim masszív csapat, de reméli, hogy a hazai közönség nagyszerű bíztatása mellett sikerül kiharcolniuk a továbbjutást.

A magyar támadó egyszer már elmondta a véleményét a válogatottról és a magyar futballról, akkor komoly indulatokat gerjesztett: a Telkiben készült kitálalásról IDE kattintva olvashatsz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik