Foci

Kiszáll a többségi tulajdonos a Vasasból

A Vasas Futball Kft. többségi tulajdonosa úgy döntött, nem kívánja a továbbiakban működtetni a felnőtt csapatot.

Vasárnap látogatott Budapestre Michael Budzinski, a német üzletember pedig közölte, hogy megválik a tulajdonrészétől, ezzel párhuzamosan pedig kizárólagos vételi opciót biztosít a Vasas SC-nek – jelképes összegért. December 20-ig, a vételi opció lejártáig Markovits László az angyalföldi klub elnöke és Christian Kraut tölti be a futballklub ügyvezetői pozícióját.

„A hír igaz, valóban nem kívánom a továbbiakban tulajdonosként működtetni a labdarúgócsapatot. Úgy döntöttem, hogy ebben a helyzetben elsőként a Vasas SC-nek mint anyaegyesületnek ajánlom fel a vételi opciót. Jelenleg a Kft. az általam 2012 nyarán átvett állapothoz képest sokkal jobb anyagi helyzetben van, remélem ezzel is segíteni tudtam, hogy hosszú távon a Vasas ismét hagyományaihoz mérten tudjon működni” – mondta a vasasfutballclub.hu-nak Budzinski.


Markovits Lászlóra és a klubvezetésre komoly feladat vár
Fotó: MTI

„Elfogadom és megértem Budzinski úr döntését, akinek feltétlenül köszönettel tartozunk azért, hogy annak idején a legkilátástalanabb helyzetben átvette a labdarúgócsapatot, azóta pedig lényegesen faragott a Kft. adósságállományából. A vételi opció felajánlását korrekt lépésnek tartom, viszont annyit már most elárulhatok, hogy a Vasas SC biztosan nem tudja vállalni a működtetéssel kapcsolatos költségeket és egyéb terheket. Önkritikusnak kell lennünk, mint társadalmi szervezet, korábban sem tudtuk ezt a helyzetet sokáig megfelelően kezelni, de tanultunk a korábban elkövetett hibáinkból. A jelenlegi helyzetben csak közvetítő szerepet tudunk vállalni annak érdekében, hogy megfelelő partnert találjunk a felnőtt csapat működtetéséhez” – így Markovits László.

Az elnök azt is elárulta, hogy a további lépésekről a december 12-i elnökségi ülésen dönt majd a Vasas SC vezetősége. A piros-kékek 16 fordulót követően a 10. az NB II.-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik