Foci

Hátrányból fordított és nyert a Real

A Real Sociedad jó hajrájának köszönhetően nyert 2-1-re az Espanyol otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában.

Szombaton este kék-fehér rangadót rendeztek Spanyolországban, ugyanis a Real Sociedad látogatott az Espanyolhoz. Mindössze két egység választotta el a két együttest a tabellán, így egy barcelonai győzelem esetén az Espanyol beelőzhette volna riválisát.

Kicsit visszafogott tempóban indult az összecsapás, majd a vendéglátók vezetést szereztek a 31. percben: Moreno vágta előre a labdát, Sergio Garcia remekül vette észre a félpálya magasságában, hogy jobban teszi, ha elengedi a passzt, a védők között kirobbanó Cordoba pedig a kapuig gyalogolt és a hálóba lőtt.

A második félidő elején biztosan őrizte előnyét az Espanyol, majd beállt a vendégeknél Ruben Pardo és egy csapásra jobban kezdett focizni a Sociedad, nem sokkal később Griezmann ráadásul fejjel ki is tudott egyenlíteni – szélső létére ez volt a kilencedik gólja a bajnokságban! Már mindenki felkészült lelkiekben az 1-1-es döntetlenre, amikor Stuani a hajrában olyan szerencsétlenül tette bele a lábát egy középre tett labdába, hogy az a lécre, majd onnan a gólvonal mögé vágódott, a Real így mind a három pontot bezsebelte.

Eredmény – La Liga , 15. forduló

Espanyol – Real Sociedad 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Cordoba (31.) illetve Griezmann (69.), Stuani (88. – öngól)

Videó – A találkozó góljai:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik