Foci

Öngól is kellett a Fradi vereségéhez

Danijel-Romic-PMFC(960x640)(1).jpg (danijel romic)
Danijel-Romic-PMFC(960x640)(1).jpg (danijel romic)

Hiába szerzett korán vezetést a Ferencváros, 2-1-re kikapott a PMFC-Matiastól a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.

Remekül indult a Ferencváros számára a szombat esti találkozó, ugyanis egy szabadrúgást követően Böde Dániel már a hatodik percben bevette a pécsi kaput (1-0). Hiába szerzett korán vezetést a budapesti együttes, ugyanis a 13. minutumban a menteni igyekvő Mateos a saját kapujába emelt, Jova Levente tehetetlen volt az esetnél (1-1).

A folytatásban kevés említésre való történés volt, Pölöskei reklamált tizenegyes miatt a játékrész közepén, de a bíró sípja néma maradt. Mégis lőhetett még a szünet előtt egy tizenegyest a PMFC, Böniget látta szabálytalannak a játékvezető, Koller lövésébe pedig ugyan beleért Jova, de védeni nem tudott (1-2). Sőt, a hazaiak kapusának a felvonás végén még egy br avúrt is be kellett mutatnia.


Böde Dániel megint gólt lőtt, de csapata kikapott
Fotó: MTI

A második félidőben próbálkozott ugyan a Ferencváros, de ezen az estén valami hiányzott a zöld-fehérek játékából, igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni az együttes. Igaz így is akadt pár kósza lehetőség, de Böde fejese mellészállt, Bönignek pedig egy kecsegtető szituációban akadt gondja a labdakezeléssel.

A Pécs a találkozó végén már csak a védekezésre koncentrált, így többnyire a vendégek térfelén zajlott a játék, de a Ferencváros hiába próbálkozott, nem tudott egyenlíteni, a 3423 kilátogató néző hazai vereséget láthatott. A Fradi zsinórban negyedik hazai mérkőzésén nem tudott nyerni, ebből háromszor is kikapott.

Győzelmével a Pécs megelőzte az FTC-t a tabellán.

Eredmény – OTP bank Liga, 16. forduló

Puskás Ferenc Stadion, 3423 néző, v.: Farkas

Ferencváros – PMFC-Matias 1-2 (1-2)

Ferencváros: Jova – Jovanovic (Valpoort, 83.), Mateos Ramajo, Besic, Bönig – Somália, Gyömbér, Böde, Gerson, Jenner – Diallo (Tuijp, 91.)

PMFC-Matias: Dibusz – Fodor, Balogh B., Romic, Uzoma – Szatmári L., Koller K., Frőhlich (Márkvárt, 59.), Mohl, Kővári (Wittrédi, 71.) – Pölöskey P. (Nagy J., 82.)

gólszerzők: Böde (6.), illetve Mateos Ramajo (13.), Koller K. (40., 11-esből)

sárga lap: Jovanovic (16.), Jenner (59.), Bönig (90.), Besic (93.), illetve Frőhlich (45.), Koller K. (62.), Márkvárt (66.), Uzoma (88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik