Foci

Hengerel idegenben az Arsenal

Aaron Ramsey (aaron ramsey, )
Aaron Ramsey (aaron ramsey, )

Az Arsenal labdarúgócsapata a Cardiff City otthonában nyert 3-0-ra az angol labdarúgó-bajnokságban. Az Ágyúsok hetedik idegenbeli mérkőzésükből az ötödiket nyerték meg a Premier League most zajló szezonjában.

A 13. fordulót rendezik a hétvégén Angliában, a listavezető Arsenal pedig a tabella második régiójához tartozó Cardiff otthonába látogatott. A walesieknek nem igazán megy hazai pályán az utóbbi időben, igaz, legalább az elmúlt két mérkőzésén nem kapott ki otthon a City.

Az első félidőben alárendelt szerepet játszott a vendéglátó, így senkit sem ért meglepetésként, hogy Aaron Ramsey egy fejessel vezetést szerzett a 29. percben a listavezető londoniaknak – Mesut Özil jegyezte a gólpasszt. Jól indult a második 45 perc, mind a két oldalon akadt egy-egy gólszerzési lehetőség, de végül egyikből sem született találat. Özil aztán a találkozó hajrájában Flaminivel lövetett gólt, majd a német középpályás helyére beszálló Walcott Ramsey újabb találatához asszisztált, 3-0-ra nyert az Arsenal, amely az ötödik idegenbeli sikerét aratta a szezonban – mondani sem kell, hogy ez a legjobb mutató eddig az idényben.


Aaron Ramsey két gólt szerzett korábbi csapata ellen, de egyiket sem ünnepelte meg
Fotó: AFP

A Stoke City eddig nem arról volt ismert, hogy túl sok gólt kapna – igaz nemrégiben a Manchester United és a Swansea is hármat-hármat szerzett ellenük –, ehhez képest a hazai pályán játszó Everton négy megválaszolatlan találatot jegyzett két csapat szombati találkozóján.

A Norwich 1-0-ra verte a Crystal Palace-t, ami azért érdekes, mert közben az Aston Villa hazai környezetben nem bírt a Sunderlanddel (0-0), így utóbbi együttes elmozdult az utolsó helyről, a londoniak vannak ismét a 20. helyen.

A West Ham United gólnélküli első félidő után rámolt be hármat a Fulhamnek, a csereként beálló Joe Cole duplázott.

Eredmények – Premier League, 13. forduló

Cardiff City – Arsenal 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Ramsey (29., 90+3.), Flamini (86.)

Aston Villa – Sunderland 0-0

Everton – Stoke City 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Deulofeu (45.), Coleman (49.), Oviedo (58.), Lukaku (79.)

Norwich – Crystal Palace 1-0 (1-0)
Gólszerző: Hooper (30.)

West Ham United – Fulham 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Diame (47.), Cole (82., 88.)

Videó – Az Arsenal győzelme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik