Foci

Fontos pontokat zsebelt be a Mezőkövesd

Veber-Gyorgy(650x433)(1).jpg (véber györgy, )
Veber-Gyorgy(650x433)(1).jpg (véber györgy, )

Az OTP Bank Liga újonca legyőzte az MTK-t a kiesési rangadón.

A találkozó előtt a borsodi alakulat még a 14. helyen tanyázott, azonos pontszámmal, mint a szebb napokat is látott MTK, a Puskás Akadémia sikere miatt pedig a Mezőkövesd számára mindennél fontosabb volt a siker, és ez össze is jött nekik.

Az első 45 perc nem hozott sok izgalmat, mindössze egyetlen komoly ziccer akadt: a 37. percben Pölöskei bombáját szedte ki a hazaiak kapusa szedte ki a felső sarokból.


Nem volt könnyű menet, de a győzelem megvan
Fotó: MTI

A fordulás után is az MTK volt veszélyesebb, gólt mégis a hazaiak szereztek Melczer révén. A korábbi Siófok-játékos Bognár ívelését küldte a kapuba (1-0). A bekapott gól sem fogta vissza a fővárosi együttest, a hajrában többször is egyenlíthetett volna az MTK, végül maradt az egygólos hazai siker.

Győzelmével a Mezőkövesd már a 12. a tabellán, és mindössze három egységre vannak a 8. Pécstől.

Eredmény – OTP Bank Liga, 16. forduló

Mezőkövesd-Zsóry – MTK 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Melczer (58.)

Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedüs Cs., Szalai V., Vaskó, Fótyik (Gévay, 57.) – Hegedüs D. – Kiss M., Bognár I., Melczer (Pilibaitis, 79.) – Menougong, Balajti (Harsányi, 55.) 

MTK: Hegedűs L. – Baki, Kálnoki Kis, Vukmir, Poór – Pölöskei, Kanta, Fejes, Ladányi (Varga Sz., 72.) – Csiki, Horváth P. (Horváth Zs., 46.) 

Sárga lap: Hegedüs D. (66.), Harsányi (72.), Gévay (84.), illetve Vukmir (63.), Ladányi (68.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik