Foci

Bundesliga: ünnepelhet az első három

arjen robben (arjen robben)
arjen robben (arjen robben)

A Bundesliga 14. fordulójában a Bayern München, a Bayer Leverkusen és a Borussia Dortmund is nyerni tudott, így a különbség nem változott az éllovasok között.

A címvédő bajorok a ligautolsó Braunschweig ellen léptek pályára és ahogy az várható volt, be is gyűjtötték a három pontot úgy, hogy csak az első félidőben kellett megerőltetniük magukat, ugyanis a hazaiaknál a 2. és a 30. percben talált a kapuba Arjen Robben.


Kettőt lőtt a holland
Fotó: AFP

A szünet után pedig hiába dolgozott ki több helyzetet a kiscsapat, szépíteni sem tudtak, így a Bayern beérte 2-0-s győzelemmel, ami azért meglepetés a két együttes közti különbséget látva.

Az üldöző Bayer Leverkusen a 17. Nürnberg ellen meccselt, így a gyógyszergyáriak is lazára vették a szombat délutáni mékőzést és még így is 3-0-ra diadalmaskodtak, amivel tartják a lépést a Bayern mögött.

Szintén nyerni tudott a Dortmund, ám a sárga-feketék már jóval izgalmasabb forgatókönyv alapján hozták le a Mainz elleni összecsapást, mivel három büntetőt is megítélt a 90 perc során a játékvezető: végül 3-1-re nyertek a vendégek.

Eredmények – Bundesliga, 14. forduló

Bayern München – Braunschweig 2-0 
Hertha BSC – Augsburg 0-0
Hoffenheim – Werder Bremen 4-4
Bayer Leverkusen – Nürnberg 3-0
Mainz – Borussia Dortmund 1-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik