Foci

NB I: lassan, de biztosan csökken a nézőszám

pecsi-stadion-pmfc-stadion(2)(960x640)(1).jpg (pécsi stadion, pmfc stadion)
pecsi-stadion-pmfc-stadion(2)(960x640)(1).jpg (pécsi stadion, pmfc stadion)

Magyarországon állandó beszédtémát szolgáltat a labdarúgó-mérkőzések látogatottsága. Íme, a stadionok kihasználtsága az őszi szezonban.

A Futball Elemzés oldalán tekinthetőek meg a számok, amelyek a labdarúgó OTP Bank Liga első 15 fordulójának látogatottsági adatait vesézi ki. Ugorjunk is fejest a közepébe: a magyar stadionokat átlagosan mindössze a 27,37 százalékosan töltik meg. Ráadásul az látszik, hogy lassan, de biztosan csökken a bajnokik népszerűsége a szezon kezdete óta…

Stadionépítési láz

Az őszi szezont követően két együttes van, melynek 50 százaléknál jobb a mutatója, ez a Diósgyőr és a Mezőkövesd, azaz a borsodi szurkolókra nem lehet panasz. Az újonc rendre legalább félház előtt játszik, míg Miskolcon úgy fest, hogy a csapat sikerei a drukkereket is kivonzották a stadionba, mert javuló tendencia figyelhető meg – igaz épp ezen a héten hirdettek bojkottot a DVTK-szimpatizánsai, akikhez a jelek szerint a debreceniek is csatlakoznak.

A Debrecen ugyan visszacsúszott a harmadik helyre, de azért így is súrolják alulról az 50 százalékot (49,56), ráadásul a hajdúságiaknak tavaszra elkészül az új létesítményük. A jelenleg a Puskás Stadionban játszó Ferencváros mondhatja még el magáról, hogy 40 százalék feletti kihasználtságot ér el a hazai bajnokijain (42,65).

Három együttes bántóan lefelé lóg ki: a Budapest Honvéd (9,71), az MTK (6,5) és a Puskás Akadémia (5,3) találkozóin a stadionok szinte üresek a befogadóképességükhöz képest – utóbbi esetében a székesfehérvári Sóstói Stadion.


Forrás: futballelemzes.web4.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik