Foci

Kötelesék a legjobb 32 között

Köteles László (köteles lászló, )
Köteles László (köteles lászló, )

A Genk hazai pályán 3-1-re győzte le a Dinamo Kijev csapatát az Európa Liga 5. fordulójában.

Mind az A, mind a D csoportban egyetlen mérkőzést játszottak le eddig az időeltolódás miatt: előbbiben a St. Gallen 2-0-ra verte a Kuban Krasznodart, míg utóbbiban a Kazan 5-2-re diadalmaskodott a Maribor otthonában.

A G jelű négyesben Köteles László csapata, a Genk 3-1 arányban győzte le a nálánál esélyesebb Dinamo Kijev együttesét, ezzel bebiztosította a továbbjutást és ezzel a csoportelsőséget. A másik összecsapáson a Rapid Wien Bécsben nyert a Thun ellen.

Kötelesék továbbjutottak
Fotó: MTI/EPA

A H csoportban a spanyol Sevilla hazai pályán döntetlenezett az Estoril ellen, a német Freiburg peidg idegenben tudott győzni a Liberec ellen, így a második helyről az utolsó forduló dönt majd.

Az I jelű négyes rangadóján a Lyon felülkerekedett a Betis gárdáján, míg a Guimaraes és a Rijeka gól nélküli döntetlent játszott Horvátországban.

A J csoportban eldőlt a továbbjutók kérdése: a Trabzonspor a ciprusi Apollont, míg a Lazio a lengyel Légia Varsót gyűrte le, ezzel mind a török, mind az olasz alakulat ott lesz a legjobb 32 között.

A K csoportban az eddig százszázalékos Tottenham 2-0-ra nyert a Tromsö otthonában, az Anzsi Mahacskala pedig korábban 1-1-es döntetlent ért el a Sheriff Tiraspol ellen.

Az L jelű négyesben mindkét meghatározó együttes győzni tudott: a PAOK a Sahtar Karagandy, az Alkmaar pedig a Maccabi Haifa ellen diadalmaskodott, így mindkét csapat 11 ponttal áll csoportjában.

Eredmények – Európa Liga, 5. forduló

G csoport:
Genk (belga)-Dinamo Kijev (ukrán) 3-1 (3-1)
Rapid Wien (osztrák)-Thun (svájci) 2-1 (1-0)
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Genk 11 pont, 2. Dinamo Kijev 7, 3. Rapid Wien 6, 4. Thun 3

H csoport:
Slovan Liberec (cseh)-SC Freiburg (német) 1-2 (0-1)
Sevilla (spanyol)-Estoril (portugál) 1-1 (1-0)
A csoport állása: 1. Sevilla 9 pont, 2. Slovan Liberec 6 (7-7), 3. Freiburg 6 (5-6), 4. Estoril 3

I csoport:
Olympique Lyon (francia)-Real Betis (spanyol) 1-0 (0-0)
Rijeka (horvát)-Guimaraes (portugál) 0-0
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Olympique Lyon 9, 2. (már továbbjutott) Real Betis 8, 3. Guimaraes 5, 4. Rijeka 3

J csoport:
Trabzonspor (török)-Apollon Limasszol (ciprusi) 4-2 (2-0)
Legia Warszava (lengyel)-Lazio (olasz) 0-2 (0-1)
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Trabzonspor 13, 2. (már továbbjutott) Lazio 11, 3. Apollon Limasszol 4, 4. Legia Warszava 0

K csoport:
Trömso (norvég)-Tottenham Hotspur (angol) 0-2 (0-0)
Anzsi Mahacskala (orosz)-Sheriff Tiraspol (moldovai) 1-1 (0-0)
A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Tottenham Hotspur 15, 2. (már továbbjutott) Anzsi 8, 3. Sheriff Tiraspol 3, 4. Tromsö 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik