Foci

Két Barcelona csúcs is megdőlt szerdán

Josep-Guardiola(960x640)(1).jpg (josep guardiola, )
Josep-Guardiola(960x640)(1).jpg (josep guardiola, )

Azt nem állítjuk, hogy a Barcelona dominanciája a múlté és a katalán csapatnak semmi esélye az újabb trófeák megnyerésére, de tény, a BL-ben két hihetetlennek, megdönthetetlennek hitt csúcsát is átadták a múltnak. Egyiket az ősi rivális a Real, a másikat az új ellenfél, a Bayern München.

Immár a múlté a Bajnokok Ligája leghosszabb a “minden meccsen lőjj legalább egy gólt”, illetve győzelmi sorozata. Ki más, mint a Barcelona volt eddig mindkettő becses rekord tulajdonosa – szerdáig.

A Real Madrid ugyanis vendégként is 4-1-re verte a Galatasarayt és Bale első találata egyúttal azt is jelentette, hogy a katalán csapat 2009 és 2012 között felállított BL rekordját átadták a múltnak. Akkoriban ugyanis Messiék éppen 29 egymást követő BL meccsen voltak eredményesek, de immár 30 a csúcs.

A Bayern München a moszkvai zimankóban söpört ki a sportstatisztikák almanchjából egy másik rekordot, mégpedig a BL győzelmi sorozatokét. Természetesen ebben is a Barca állt az élen eddig. A Bayern Moszkvában 3-1-es győzelmével a spanyol alakulat 2002-03 között 9 meccses nyerő szériáját adta át a múltnak.

“Tízszer egymást után nyerni a BL-ben rendkívüli teljesítmény. Büszke vagyok, különösen azért, mert ezeket a győzelmeket rendkívüli dominancia jellemezte. Nem volt egyszerű a ma meccs sem, de ez megmutatta, hogy mennyire karakteres csapatban vagyunk. Ennek a nagyszerű sorozatnak szerves része Jupp Heynckes és munkája” – mondta Pep Guardiola. Az edző utóbbi megjegyzéséből az is kiviláglik, mekkora ember is egyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik