Foci

Kapitány-ügy: Fred Rutten állítólag már csak az MLSZ hívására vár

fred rutten (fred rutten)
fred rutten (fred rutten)

A Nemzeti Sport hollandiai forrásból úgy értesült, hogy Dzsudzsák Balázs és a PSV egykori mestere Fred Rutten elvállalná a magyar válogatott irányítását - ha felkérnék.

A sportnapilap információi szerint a holland szakember csütörtökre várja a Magyar Labdarúgó Szövetség válaszát.

Kérdésükre ugyanakkor Varga Sándor az MLSZ sajtóosztályának munkatársa elmondta, újdonság számára ez az információ. Fred Rutten neve valóban felvetődött, mint lehetséges kapitány, de arról nem tud, hogy csütörtökön az ő vagy bárki más nevét bejelentené az MLSZ, mint a magyar labdarúgó-válogatott soron következő kapitánya.

Az MLSZ munkatársának ez a válasza ugyanakkor nem zárja ki azt, hogy csütörtökig ügynökén vagy egyéb közvetítőn keresztül, de akár egyenesen a szövetség elnökétől valóban választ kapjon a holland, mondjuk valami hasonló formában: “Szia Fred! Örömmel várunk január 1-től. Addig azonban nem jelentünk be semmit hivatalosan, kérlek te se nyilatkozz! Ok?”

Fred Rutten ötvenéves. Eddig egy év németországi (Schalke 04: 2008-2009) kitérőt leszámítva hazai kluboknál alkalmazták. Legutóbb a Vitesse-től állítólag azért rúgták ki, mert nem hagyta magát befolyásolni a klubvezetés és egyéb menedzserek által a csapat összeállítását illetően, mi több, kifejezett utasítás ellenére sem játszatta a elöljárók által pályára követelt labdarúgót..

A magyar viszonyok ismeretében ez már-már rendkívüli pozitívum – vagy hatalmas veszélyforrás, ütközési pont!! A történelmi holland zakó (8-1) után lemondó Egervári Sándor egyik hatalmas problémája talán éppen az volt, hogy nem tudta megfelelően kezelni az ezirányú nyomást.

Egyes információk szerint a két statikus centert, Bödét és Szalait azért játszatta a kapitány nem egyszer párban, mert kifejezett kérés volt, ahogy a videotonos Kovács István egyetlen meccses beállítása a románok ellen és a szombathelyi védők favorizálása sem feltétlenül a játékos aktuális bombaformájának az eredménye volt…

Ami biztos, Dzsudzsák Balázs jól ismeri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik