Foci

Csoportelső a Real, meg sem állt ötig a United

Gareth Bale (gareth bale, )
Gareth Bale (gareth bale, )

A Real Madrid emberhátrányban nyert a Galataray ellen 4-1-re, míg a Manchester United Leverkusenben tudott diadalmaskodni a Bajnokok Ligája csoportkör 5. fordulójának szerdai játéknapján.

Az A jelű négyesben az élen álló Vörös Ördögök a közvetlen üldöző Leverkusen otthonába látogattak. Egy esetleges vereség esetén akár még bajba is kerülhetett volna David Moyes csapata, ám ez nem így történt. Az első félidő delén előbb Valencia talált a hazai kapuba, majd Spahic öngóljával már kettővel ment a manchesteri gárda. A második játékrészben aztán Evans, Smalling és Nani is beköszönt, így kiütéses United-győzelem lett a vége.

Smalling lőtte a negyediket
Fotó: AFP

Tíz emberrel lett csoportgyőztes a PSG

A csoport másik meccsén a Sahtar Donyeck a tabella utolsó helyén egy ponttal szerénykedő Real Sociedadot látta vendégül. Az ukránok nagyarányú sikert könyvelhettek el a meccs végén: a félidei 1-0 után még hármat rámoltak, így továbbra is élnek a továbbjutási reményeik.

A B jelű kvartettben a Királyi Gárdának mindössze egy pont kellett ahhoz, hogy a legjobb 16 közé jussanak, de mint mindig, a madridiak ezúttal is győzelemre törekedte a Santiago Bernabeuban. A hazaiak Ramos kiállítását követően több mint egy órán keresztül emberhátrányban futballoztak, de ezzel sem tudott élni a Galatasaray. A 37. percben Bale csodálatos szabadrúgásgóljára Bulut egy perccel később válaszolt, a második 45 percben viszont Arbeloa, Di Maria és Isco találataival tíz emberrel is elintézte ellenfelét a Real.

Parádés gólt szerzett a walesi játékos
Fotó: MTI

Az életéért kózdő Juventus a dán Köbenhavn együttesét fogadta. A Zebrák Vidal büntetőgóljával előnnyel vonulhattak a szünetre, a dánok azonban a második félidő elején egalizálni tudtak. Ezt követően Vidal ismét betalált 11-esből, majd akcióból is eredményes volt, a koppenhágai gárdának pedig nem futotta erejéből a partiban maradásra.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 5. forduló

A csoport:

Bayer Leverkusen (német)-Manchester United (angol) 0-5 (0-2)
Gólszerzők:
Valencia (22.), Spahic (30. – öngól), Evans (66.), Smalling (77.), Nani (88.)

Sahtar Donyeck (ukrán)-Real Sociedad (spanyol) 4-0 (1-0)
Gólszerzők:
Adriano (37.), Alex (48.), Douglas (68., 87.)

B csoport:

Real Madrid (spanyol)-Galatasaray (török) 4-1 (1-1)
Gólszerzők:
Bale (37.), Arbeloa (51.), Di Maria (63.), Isco (81.) illetve Bulut (38.)

Juventus (olasz)-FC Köbenhavn (dán) 3-1 (1-0)
Gólszerzők:
Vidal (29. – büntetőből, 60. – büntetőből, 63.) illetve Mellberg (56.)

Videó – Spahic öngólja a United ellen


Emir Spahic’s own goal vs Manchester United (2-0) by XISVVCX

Videó – A Real Madrid-Galatasaray gólösszefoglalója


Real madrid 4-1 Galatasaray all goals uefa… by Elgates

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik