Foci

A kupában sem bírt egymással a Vidi és a DVTK

foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (foci, labdarúgás)
foci-labdarugas(210x140)(2).jpg (foci, labdarúgás)

A Videoton labdarúgócsapata hazai környezetben játszott 0-0-át a Diósgyőrrel a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján. Kaposváron nyert a Győr, Siófokon a Lombard Pápa, Nyíregyházán a Szombathelyi Haladás.

Alig pár napja, vasárnap találkozott egymással a Videoton és a DVTK, akkor Miskolcon egy fordulatos összecsapáson végeztek 2-2-re a felek. Ezúttal nem volt ilyen gólerős a találkozó, melynek első félidejében a vendégek előtt adódott több lehetőség, ugyanakkor mind a két oldalon sok volt a pontatlanság, így a kapuk igazán nem forogtak veszélyben.

A második 45 perc még az elsőnél is kevesebb izgalmat hozott, igaz a Diósgyőr közel járt a gólhoz a 73. percben, de a végig aktívan futballozó Gohér szabadrúgása után a kapufán csattant a labda. A végén a székesfehérváriak is aktivizálták magukat, így akadt pár lehetőség, de végül maradt a 0-0, amely igazából egyik csapatnak sem jó.


Ahogy Kleinheisler és Kostic, úgy a Vidi és a DVTK sem bírt egymással
Fotó: MTI

Közben a Győri ETO Kaposvárra látogatott, gólnélküli első félidőt követően pedig Strestiknek, majd egy öngólnak köszönhetően 2-0-s előnybe került. Büntetőből jött össze a szépítés a hazai Rákóczinak, az egyenlítés azonban elmaradt, előnyben az ETO.

Már igen korán a 11. percben vezetést szerzett a Szombathelyi Haladás a másodosztály listavezetőjének, a Nyíregyházának otthonában, egy szabadrúgást követő kapusbravúr után Halmosi bólintott a hálóba. A szabolcsiak a második felvonás nagy részében emberelőnyben játszottak Bosnjak kiállítása miatt, ám egyenlíteniük nem sikerült, lépéselőnybe került a Hali.

Kora délután az NB II.-es Siófok fogadta az élvonalbeli Lombard Pápát, a vendégek 2-1-re nyertek.

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Eredmények – labdarúgó Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések

Videoton – DVTK 0-0

Kaposvári Rákóczi – Győri ETO 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Oláh (70. – 11-esből) illetve Strestik (59.), Jánvári (64.)

Nyíregyháza – Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)
Gólszerző: Halmosi (11.)
Piros lap: Bosnjak (68.)

FGSZ Siófok – Lombard Pápa 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Pál (68.) illetve Orosz (24.), Griffiths (46.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik