Foci

Szalai a Schalkéval javíthat Bukarestben

A Schalke 04 labdarúgócsapata akár már kedden kiharcolhatja a továbbjutást a labdarúgó Bajnokok Ligája E csoportjából - ehhez azonban nyerni kéne a Steaua Bukarest otthonában. A Borussia Dortmundnak az életben maradás a tét a Napoli ellen.

Szalai Ádám rövid időn belül másodszor vizitál majd a román fővárosban, Bukarestben. A magyar támadónak nem sok szép emléke lehet a legutóbbi látogatásról, ugyanis a válogatottal egy 3-0-s vereség részese volt Romániában, amivel gyakorlatilag el is dőlt, hogy nem sok esélyünk lesz pótselejtezőt érő helyen végezni a vb-selejtező csoportunkban – és nem is sikerült.

Dárdai Pál tippjei

Most azonban a Schalke 04-gyel érkezik Bukarestbe, a Steauáról pedig már kellemesebb emlékei lehetnek: a gelsenkircheniek ugyan kicsit megszenvedtek a román bajnok ellen, azonban így is 3-0-ra nyertek, Szalai kezdőként 82 percet töltött a pályán, gólt nem szerzett. Nagy lehetőség előtt áll ráadásul a német csapat, ugyanis, ha a Schalke és a Chelsea is nyer kedden este, akkor mind a két együttes biztosan továbbjut. A londoniak Bázelbe látogatnak.

„Sorsdöntőnek semmiképpen sem nevezném ezt a meccset, mert még játszunk a Basellel, de az biztos, hogy nagyon fontos találkozó lesz. Ha nyerünk, nagyot lépünk a célunk, vagyis az egyenes kieséses szakasz felé. Tisztában vagyunk ellenfelünk erejével, ráadásul ez az utolsó esélyük arra, hogy megcsípjék a harmadik, vagy akár nagy nehezen a második helyet majd a csoportban. Emlékszem, Gelsekirchenben is nehezen nyertünk” – mondta Jens Keller, a Schalke vezetőedzője.


Szalai Ádámék (jobbra) kedden már Bukarestben edzettek
Fotó: Facebook/Schalke 04

Ami a többi csoportot illeti, mindenképpen kiemelkedik az F jelű kvartettből a Borussia Dortmund és a Napoli ütközete, ugyanis a németeknek csak akkor van esélyük a továbbjutásra, ha nyernek. Amennyiben kikapnak Rafa Benitez együttesétől, már az Arsenal Olympique Marseille elleni pontszerzésével is kiesnek, a londoniak sikere pedig azt jelentené, hogy az előző kiírásban döntőt játszó Borussia döntetlennel is búcsúzni kényszerül a legrangosabb európai kupasorozattól.

Ha mindez nem lenne elég, akkor a sárga-feketék dolgát tovább nehezíti, hogy szinte a komplett védelem (Neven Subotic, Matts Hummels és Marcel Schmelzer) kidőlt, így Kloppnak fel kellett forgatnia a hátsó alakzatot, amely a Bayern München elleni rangadón debütált. Ugyan a meccs nagy részében tartotta magát a BvB, de végeredményben mégis a bajorok nyertek 3-0-ra.

Ugyan az FC Barcelona és az Atlético Madrid is kiharcolta már a továbbjutást korábban, azért az Ajax, illetve a Zenit Szentpétervár elleni, idegenbeli összecsapások jól csengenek így előzetesen.

Bajnokok Ligája – a szerdai program

E csoport:

Steaua Bucuresti (román)-FC Schalke (német) 04 20.45
FC Basel (svájci)-Chelsea (angol) 20.45

A csoport állása: 1. Chelsea 9 pont, 2. FC Schalke 04 6, 3. FC Basel 5, 4. Steaua Bucuresti 2

F csoport:

Arsenal (angol)-Olympique Marseille (francia) 20.45
Borussia Dortmund (német)-Napoli (olasz) 20.45

A csoport állása: 1. Arsenal 9 pont (6-3), 2. Napoli 9 (7-6), 3. Borussia Dortmund 6, 4. Olympique Marseille 0

G csoport:

Zenit (orosz)-Atlético Madrid (spanyol) 18.00
FC Porto (portugál)-Austria Wien (osztrák) 20.45

A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) Atlético Madrid 12, 2. Zenit 5, 3. FC Porto 4, 4. Austria Wien 1

H csoport:

Celtic Glasgow (skót)-AC Milan (olasz) 20.45
Ajax Amsterdam (holland)-FC Barcelona (spanyol) 20.45

A csoport állása: 1. (és már továbbjutott) FC Barcelona 10 pont, 2. AC Milan 5, 3. Ajax Amsterdam 4, 4. Celtic Glasgow 3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik