Foci

Kétgólos előny is kevés volt a birminghami derbin

West Bromwich Albion - Aston Villa (west bromwich albion, aston villa, )
West Bromwich Albion - Aston Villa (west bromwich albion, aston villa, )

Bő tíz perc után már 2-0-ra égett az Aston Villa, de egy pontot mégis elhozott a West Brom otthonából az angol labdarúgó-bajnokságban.

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 12. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén igazi rangadót rendeztek, ugyanis Birmingham városának két első osztályú csapata, a West Bromwich Albion és az Aston Villa nézett egymással farkasszemet.

Álomszerűen kezdődött az összecsapás a Gera Zoltánt egyelőre nélkülöző hazaiak számára: a 3. percben egy előreívelt labdára a leshatárról induló Shane Long lecsapott, majd a labdaátvétellel becsapta védőjét és a jobb alsóba bombázott. A 11. percben ismét az ír válogatott támadó villant, ezúttal egy, a jobbhátvéd által borzasztóan középre passzolt labdát megszerzett, kicselezte őrzöjét és a kapuba emelt.


Ahogy egy angol rangadón dukál, nagy volt a küzdelem
Fotó: AFP

A második játékrészben elején hármat cserélt a Villa menedzsere, ami jót tett a csapatának. A 67. percben El Ahmadi szépített, majd 9 perccel később Westwood lőtt 20-22 méterről a bal alsóba, kialakítva ezzel a 2-2-es végeredményt.

A döntetlennek köszönhetően megmaradt a pontazonosság a két csapat között, így 15 ponttal a WBA a 11.,az Aston Villa pedig a 12.

Eredmény-Premier League, 12. forduló

West Bromwich Albion – Aston Villa 2-2 (2-0)
Gólszerzők: Long (6., 11,) illetve El Ahmadi (67.), Westwood (76.)

Videó-A mérkőzés góljai


All Goals West Bromwich Albion 2-2 Aston Villa… by Sport-Today-2014

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik