Foci

Életben maradt a Dortmund, továbbjutott a Chelsea

robert lewandowski, dortmund (robert lewandowski, dortmund)
robert lewandowski, dortmund (robert lewandowski, dortmund)

José Mourinho alakulata 1-0-s vereséget szenvedett el Baselben, de a Steaua Bukarest és a Schalke 0-0-s döntetlenjével már biztosan az egyenes kieséses szakaszban folytathatja. Az Arsenal 2-0-ra a győzte le a Marseille-t, a Dortmund 3-1 arányban nyert a Napoli ellen a BL-csoportkör 5. fordulójának keddi játéknapján

Az E jelű kvartett mindkét meccsén sokáig úgy tűnt, hogy gól nélkül maradnak a csapatok. A Basel az idegenbeli sikert követően joggal várhatta reménykedve a Chelsea elleni meccset, s bár a felek egészen a 87. percig 0-0-ra álltak, az egész találkozón fölényben játszó házigazda a 87. percben Salah góljával mindhárom pontot begyűjtötte. Ennek ellenére nem kell szomorkodnia a londoni gárdának, hisz ugyan még a csoportelsőség nem biztosított, a továbbjutás már garantált a számukra.

Kikapott, ezzel együtt továbbment a Chelsea
Fotó: AFP

A másik összecsapáson a Schalke a román Steaua otthonában vendégszerepelt, s az eseménytelen találkozó 0-0-val végződött. Szalai Ádám végig a pályán volt a királykékeknél, akik abban az esetben juthatnak még tovább, ha az utolsó körben hazai pályán legyőzik a Baselt.

Az F jelű halálcsoportban életben tartotta reményeit a Dortmund. A tavalyi döntős a Signal Iduna Parkban fogadta a Napolit, s a mérkőzés 10. percben Reus büntetőgóljával meg is szerezték a vezetést. A szünetre 1-0-s hazi előnnyel fordultak a felek, a második játékrészben azonban felpörögtek az események. A nápolyiak többször is egyenlíthettek volna, mégis a hazaiak találtak be újból, Blaszczykowski volt eredményes. Később szépíteni tudott Rafa Benitez alakulata Insigne lövésével, de a csereként beállt Aubameyang találatával a 78. percben kialakult a 3-1-es végeredmény.

Nagy volt az öröm Dortmundban
Fotó: AFP

A másik összecsapáson jóval könnyebb dolga volt az élen álló Arsenalnak, az eddig nulla ponttal álló Marseille-t látták vendégül a londoniak. Már az első percben meg is szerezték a vezetést az Ágyúsok Wilshere révén, majd növelhették is volna a különbséget, ám Özil a félidő delén tizenegyest rontott. A második 45 percben aztán továbbra is fölényben játszottak Arséne Wenger tanítványai, Wilshere ismét beköszönt, a Marseille pedig nem tudott élni kósza lehetőségeivel.

Hogy hogyan kapott ki a Barcelona Amszterdamban, arról ide kattintva olvashatsz!

Eredmények – Bajnokok Ligája csoportkör, 5. forduló

E csoport:

Steaua Bucuresti (román)-FC Schalke (német) 04  0-0

FC Basel (svájci)-Chelsea (angol) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Salah (87.)

F csoport:

Arsenal (angol)-Olympique Marseille (francia) 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Wilshere (1., 65.)

Borussia Dortmund (német)-Napoli (olasz) 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Reus (10. – büntetőből), Blaszczykowski (60.), Aubameyang (78.) illetve Insigne (71.)

Videó – Salah győztes gólja a Chelsea ellen


All Gaols Basel 1-0 Chelsea (26-11-2013… by Sport-Today-2014

Videó – A Dortmund-Napoli összefoglalója


Borussia Dortmund – Napoli 3:1 All Goals (26… by Honex_Futball

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik