Foci

Bojkott: nézők nélkül maradhat az NB1

diosgyor-videoton(1)(960x640).jpg (diósgyőri vtk, videoton fc, )
diosgyor-videoton(1)(960x640).jpg (diósgyőri vtk, videoton fc, )

“A vasárnapi Videoton elleni mérkőzésen olyan dolgok történtek a lelátón és környékén, amire még nem volt példa Diósgyőrben és talán egyik magyarországi stadionban sem” – olvasható a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok közleményében.

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának rangadóján a miskolci együttes a Videotont látta vendégül. A mérkőzésen több zászlót is leszedettek a hazaiak szurkolóival, amire a drukkerek a következő, a boon.hu-nak eljuttatott közleményben reagáltak.

A diósgyőri szervezett szurkolói csoportok közleménye

“Tisztelt Szurkolótársaink!

A vasárnapi Videoton elleni mérkőzésen olyan dolgok történtek a lelátón és környékén, amire még nem volt példa Diósgyőrben és talán egyik magyarországi stadionban sem. Nem engedték be a stadionba egy 10 éve a diósgyőri lelátón tevékenykedő csoport zászlóját (Commandos), leszedették a kerítésről a történelmi Magyarországot ábrázoló zászlót “Hazádnak rendületlenül” felirattal, az idén 20 éves szurkolói csoport a Sturm und Drang zászlóját valamint egy angol zászlót Gyál felirattal. A szurkolói csoportok tiltakozásul elhagyták a stadiont és a klubházhoz vonultak, hogy választ kapjanak a „miért?”-re, ahonnan sajnos érdemi válasz nélkül kellett távozniuk.

Sajnos ennek már voltak előjelei és tökéletesen illeszkedik abba a folyamatba, ami már egy jó ideje elindult és ami miatt a csoportok a bojkott eszközével éltek. Ahogy akkor is elmondtuk, nem csak a regisztrációval van a probléma, hanem a szurkolói mozgalom ellen irányuló törekvésekkel. Most sajnos sokan láthatják, hogy miről beszéltünk.

Úgy gondoljuk, hogy csak akkor van értelme az egészet folytatni, ha gyökeres változások történnek az MLSZ, a klubok, a politika szurkolókhoz való hozzáállásában. A hétvégi bajnoki mérkőzésen a teljes bojkott eszközével szeretnénk élni és felnyitni végre mindenki szemét, hogy nem jó irány amerre tartunk. Szeretnénk kérni mindenkit aki támogatni kívánja a küzdelmünket, hogy NE menjenek ki a hétvégi bajnoki mérkőzésre.

Ugyancsak szeretnénk megkérni Magyarország összes szurkolótáborát, mindenkit aki még kitart a magyar foci mellett, hogy csatlakozzanak a kezdeményezésünkhöz és NE menjenek ki a hétvégén a stadionokba. Bár riválisok vagyunk, de csakis együtt tehetünk azért, hogy a helyzetünk pozitív irányba változzon.

Szeretnénk bejelenteni még, hogy a mai nappal minden kommunikációt megszakítunk a diósgyőri klubvezetéssel.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik