Foci

Állásáért küzd a 100 millió fontot költő menedzser

andre villas-boas (andre villas-boas, )
andre villas-boas (andre villas-boas, )

Nem áll jól Andre Villas-Boas szénája a Tottenham labdarúgócsapatánál.

A hétvégi Manchester City elleni megsemmisítő 6-0-ás vereséget követően természetesen felmerült a portugál Andre Villas-Boas menedzser távozása a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatától.

A gárda nagy tervekkel vágott neki az idénynek, 1961 után szerette volna megnyerni újabb bajnoki címét. A londoni klub ennek érdekében nagybevásárlást hajtott végre a nyár folyamán. Érkezett az együtteshez, körülbelül 107 millió fontért, Christian Eriksen, Roberto Soldado, Nacer Chadli, Vlad Chiriches, Paulinho, Étienne Capoue és a rekordigazolás Erik Lamela.  Az AS Roma több mint 26 millió fontot kapott az argentinért, aki eddig vajmi keveset csinált Angliában, először kezdő is csak a hétvégi bajnokin volt.

Persze volt miből költeni, mivel Gareth Bale-t világrekord összegért adták el a Real Madridnak.

Eddig nem teljesítenek valami fényesen
Fotó:AFP

A fent említett Bale távozását biztosan megérzi a csapat, de nem lehet mindent erre fogni. A Daily Mail értesülései szerint több játékossal is megromlott a kapcsolata a Porto és a Chelsea korábbi edzőjének. Mindenesetre az is érdekes, hogy a ködös Albionban csak AVB-nek becézett szakember több tavalyi alapemberét is mellőzi az idei szezonban.

A Spurs híveinek aggasztó lehet, hogy kedvenc csapatuk hátránya 12 forduló után már nyolc pont a listavezető és nem mellesleg ősi rivális Arsenal mögött. Furcsa, de nem elhanyagolható dolog, hogy a Sarkantyúsok gólkülönbsége is negatív (-3), egyedüli csapatként az első tíz között.

A nehéz helyzetben lévő társaság a hétvégén megpróbálhat javítani, könnyű dolga viszont akkor sem lesz, mert a Manchester United csapatát fogadják a White Hart Lane-en.

A szurkolók számára nyílván sovány vigasz, de kedvenceik már továbbjutottak az Európa Ligában, a nem túl veretes Anzsi, Tromsö és Sheriff Tiraspol fémjelezte csoportból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik