Foci

Mezőkövesden kapott ki a címvédő ETO

Melczer Vilmos (melczer vilmos, )
Melczer Vilmos (melczer vilmos, )

A Mezőkövesd 3-0-ra legyőzte a Győri ETO-t a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában.

A Győr ahhoz a Mezőkövesdhez látogatott szombaton, amelyik az ezt megelőző 14 fordulóban mindössze háromszor tudott nyerni és további két döntetlenje volt kilenc vereség mellett. Mindezek fényében senkit sem ért meglepetésként, hogy a vendégek kezdték jobban a mérkőzést, azonban a feljavuló hazaiak szerezték meg a vezetést a 29. percben, Melczer lőtte ki a hosszú alsó sarkot (1-0).

A folytatásban a Mezőkövesd főleg a védekezésre koncentrált, ugyanakkor a Győrnek semmi sem jött össze, Kalmár révén például volt egy ígéretes lövése az ETO-nak, de a labda a keresztlécen csattant. Nyomtak a Rába-partiak, de a 81. percben megpecsételődött a sorsuk, amikor Balajti fejese a kapufa tövéről a hálóba pattant (2-0). Pilibaitis ugyan még kihagyott egy óriási ziccert, de kicsivel később Harsányi már nem hibázott (3-0), az újonc legyőzte a címvédőt.

Győzelmével a Mezőkövesd megelőzte a Puskás Akadémiát a tabellán és egy ponttal a vonal fölé került, a 14. a gárda. A Győr nem tudta kihasználni a Szombathelyi Haladás vereségét, az ETO az 5. maradt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 15. forduló

Mezőkövesd, 3000 néző, v: Iványi

Mezőkövesd-Zsóry –  Győri ETO FC 3-0 (1-0)

Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai V., Vaskó, Fotyik – Menougong (Harsányi, 72.), Hegedűs D., Bognár, Kiss M., Melczer (Farkas, 76.) – Balajti (Pilibaitis, 84.)

Győr: Stevanovic – Svec, Lipták, Kamber, Dinjar – Trajkovic (Kalmár, a szünetben), Kronaveter (Rudolf, a szünetben), Pátkai – Varga R., Strestík, Andric (Martínez, 57.)

Gólszerző: Melczer (29.), Balajti (81.), Harsányi (90+1.)

Sárga lap: Vaskó (61.), illetve Kamber (64.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik