Foci

Kikapott a Haladás, két pontot elszórakozott az MTK

Danijel-Romic-PMFC(960x640)(1).jpg (danijel romic)
Danijel-Romic-PMFC(960x640)(1).jpg (danijel romic)

A PMFC-Matias 3-1-re nyert a Szombathelyi Haladás vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában. Az MTK Budapest 2-0-ra vezetett a sereghajtó Kaposvári Rákóczi otthonában, de a fővárosiaknak meg kellett elégedniük a döntetlennel.

A Szombathelyi Haladás a harmadik helyről várhatta a szombati, Pécs elleni hazai bajnokit, a zöld-fehérek pedig már igen korán vezetést szereztek, egy hatalmas védelmi hibát Fehér használt ki már a hetedik percben (1-0). Radó növelhette volna tovább csapata előnyét, de Dibusz nagyot védett, majd a szünet előtt nem sokkal egyenlített a PMFC, Romic helyezett a léc alá (1-1).

A második félidő első helyzete is a Mecsekaljaiaké volt, de a gólszerző Romic közeli lövésébe bele tudott lépni az egyik védő. A 64. percben nehéz helyzetbe került a Hali, ugyanis a színészkedő Németh Márió sárgát kapott és mivel ez már a második volt neki, idő előtt mehetett zuhanyozni. Ki is használták az emberelőnyt a pécsiek, egy szép akció végén Szatmári gurított a hálóba (1-2). A 86. percben dőlt el végleg a találkozó, a lesgyanús helyzetből rajtoló Fröhlich tálalt Koller elé, aki nem hibázott (1-3). Győzelmével a Pécs megelőzte azt a Pápát, amely szombaton Újpesten vendégszerepel.

Eredmény – OTP Bank Liga, 15. forduló

Szombathely, 1850 néző, v: Erdös

Szombathelyi Haladás – PMFC-Matias 1-3 (1-1)

Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Devecseri, Bosnjak (Ugrai, 72.) – Iszlai (Gyurján, 76.), Simon Á. – Nagy I G., Németh M., Halmosi – Radó

PMFC: Dibusz – Nagy J., Fodor, Romic, Uzoma – Koller K., Mohl (Kővári, 61.) – Szatmári L. (Rácz F., 89.), Márkvárt,  Wittrédi (Frőhlich, 73.) – Grumics

Gólszerzők: Fehér Z. (7.), illetve Romic (40.), Szatmári L. (69.), Koller K. (86.)

Sárga lap: Németh M. (51., 64.), Radó (54.), Devecseri (73.), illetve Koller K. (26.), Wittrédi (43.), Frőhlich (76.), Márkvárt (82.)

Piros lap: Németh M. (64.)

Közben az MTK Budapest Kaposváron vendégeskedett és úgy tűnt, hogy simán nyer, ugyanis előbb Kanta talált be már az ötödik percben, majd a szöglete után Eppel bólintott a hálóba (0-2). Ehhez képest a sereghajtó Rákóczi mégis otthon tudott tartani egy pontot, előbb Babic szépített, majd a hajrá kezdetén Markus állította be a 2-2-es végeredményt.

Érdekesség, hogy mind a két kaposvári gólszerző csereként állt be, azaz Prukner László jól nyúlt bele a meccsbe.

Eredmény – OTP Bank Liga, 15. forduló

Kaposvár, 1800 néző, v: Andó-Szabó

Kaposvári Rákóczi – MTK Budapest 2-2 (0-2)

Kaposvár: Posza – Földes, Lucas, Petrache (Babic, 53.), Zámbó (Pavlovic, 80.) – Kovács O., Coroian, Bőle, Balázs B. – Waltner, Haruna (Markus, 46.)

MTK: Hegedűs – Baki, Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes – Batik, Pölöskei Zs. – Horváth Zs., Kanta J., Csiki (Ladányi, 78.) – Eppel (Frank, 90.)

Gólszerzők: Babic (58.), Markus (83.), illetve Kanta J. (6.), Eppel (30.)

Sárga lap: Zámbó (19.), Balázs B. (44.), Bőle (70.), Földes (90.), illetve Ladányi (87.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik