Foci

Eriksson lehet a magyar szövetségi kapitány

sven-göran eriksson (sven-göran eriksson, )
sven-göran eriksson (sven-göran eriksson, )

Úgy tűnik, jelenleg Sven-Göran Eriksson az MLSZ második számú jelöltje a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

A hollandoktól elszenvedett megsemmisítő 8-1-es vereség után Egervári Sándor azonnal benyújtotta lemondását, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség el is fogadott, így az utolsó vb-selejtezőn, Andorra ellen már Csábi József látta el a megbízott kapitány feladatkört.

Azóta több név is felmerült, mint lehetséges utód, ám egyelőre titkolózik az MLSZ, hogy egyáltalán kikkel tárgyal, így még csak tippelni is nehéz, kivel kezdi meg a 2016-os Eb-selejtőket nemzeti csapatunk.

A papa-ma.hu internetes oldalnak egy magyar edző, Móré Imre viszont elárulta, ez a személy akár a korábbi angol kapitány is lehet.

A szakember itthon az MTK-ban és az Építők SC-ben focizott, majd játszott Ausztráliában és Belgiumban. Edzősködött több együttesnél, majd 2005-ben a Svéd Labdarúgó Szövetség a sportszolgálati érem aranyfokozatával tüntette ki, és játékosa volt az az Eriksson is, aki 2001 és 2006 között az angol válogatottat dirigálta, most pedig a kínai Guangzhou R&F együttesét edzi.

Eriksson a 2006-os világbajnokságon
Fotó: DPPI

“Korábban többször beszéltem Csányi úrral, nagy örömömre érdekelte a dolog. Svenni megkeresésemre elmondta, meghallgatná a magyarok ajánlatát. A svéd szakemberről tudni kell, hogy amellett, hogy vérprofi, most is több ajánlat közül választhat, és mindössze másfél millió euróért dolgozik. Azért mondom, hogy mindössze, hiszen más külföldi edzőkhöz képest ez az összeg nagyon olcsó. Biztos vagyok benne, hogy sokat tudna tenni a magyar labdarúgásért.
Az ügy komolyságát jelzi, hogy Móré Imre szerda este Budapesten ismét találkozott az MLSZ elnökével, akivel tovább egyeztettek” – mondta Móré Imre.


Itt már az Elefántok vezéreként
Fotó: DPPI

“Közel egy órát beszélgettem Csányi úrral, elmondta, nagyon köszöni a segítségemet, és Sven-Göran Eriksson jelenleg a második helyen szerepel a szövetség kívánságlistáján. Abban maradtunk, hogy igyekszünk néhány Svédországban már bevált elképzelést Magyarországon is kipróbálni, és a jövőben az edzőképzésben is a szövetség segítségére leszek. Ma utazom vissza Svédországba, két hét múlva jövök vissza, bízom benne, hogy lesz előrelépés az ügyben.”

Eriksson az angolokkal 2002-ben és 2006-ban vb-negyeddöntőig jutott, 2004-ben pedig Eb-negyeddöntőig. Később egy évig volt Mexikó szövetségi kapitánya, majd a 2010-es világbajnokságon már Elefántcsontpart kispadján ült, nem túl sok sikerrel, hiszen Drogbáék 1-1-1-es mérleggel nem jutottak tovább csoportjukból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik